A világon a legidősebb férfi egy 113 éves japán

Csütörtökön ünnepelte 113. születésnapját Tomodzsi Tanabe, a legidősebb férfi a világon.

Születésnapja reggelén a férfiak japán korelnöke megreggelizett, átnézte az újságokat, majd fogadta szülővárosa, a Fukuoka tartományban fekvő Mijakonojo polgármesterét, akitől egy nagy csokor virágot és egy hatalmas teáscsészét kapott, rajta nevével és születési dátumával - jelentette a japán média.

Tanabe 1895. szeptember 18-án született, 8 gyermeket nevelt fel, 25 unokája és 51 ükunokája van. Szereti a sült rákot, a kagylólevest, és minden délután iszik egy pohár tejet. A jó egészségnek örvendő nyugdíjas mérnök ötödik fiával és annak feleségével él. A Guinness Rekordok Könyve tavaly óta tartja számon a világ legidősebb férfiújaként.

"Még nem szeretnék meghalni. Boldog vagyok és egészséges, és jó sokat eszem" - válaszolt egy újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy meddig akar élni. A hosszú élet titka szerinte az alkohol- és dohánymentes életvitel.

Japánban tavaly óta négyezerrel nőtt a legalább száz éves emberek száma. Jelenleg 36 276 az ennyire hajlott korúak száma a szigetországban, ahol rekordhosszan, átlagosan 85 évig élnek az emberek. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.