Ízlések és borok

Topkiadványaink sorában immár harmadszor jelenik meg a hazai borokkal és termelőikkel foglalkozó kiadvány. 2007-ben a 77 legnépszerűbb hazai pincészetet vettük számba, 2006-ban pedig először vállalkoztunk ugyanarra, amire most már egy hagyomány folytatásaként: A 100 legjobb magyar bort sorakoztatjuk fel. Magazinunk szakszerkesztője, Dlusztus Imre ismerteti, milyen szempontok alapján kértük be a hazai jeles pincészetek, borászatok termékeit, és a következő oldalakon képriportot mutatunk be arról, kik s hogyan kóstolták a csodálatos nedűket, míg pontjaik alapján ki nem alakult a Népszabadság TOP szelekciójának százas rangsora.

Aki itt szerepel, annak biztos, hogy "aranyérmes" borát mutatjuk be, és ajánljuk olvasóinknak. Aki ebből a százból választ, az biztos, hogy jót s jól választ. Tegye ezt kedve és belátása szerint - nekem például szinte hátulról működik a rangsor, a könnyű, finom fehérborokkal és a sajnos éppen hogy be nem került pezsgőkkel. A lista felállítása mellett természetesen sok más érdekes témával is foglalkozunk, körbe- járva a hazai borászat legfontosabb kérdéseit a családi borászatoktól a nagyüzemekig, a borutaktól a reduktív eljárásig, a borászati képzéstől a magyar fajtákig, borfesztiválokig. Nem maradhatott ki az Év borászainak esszé jellegű bemutatása sem, ahogy az Év pincészetei is sorban felvonulnak oldalainkon. A kiadvány végén technológiai kisszótárban magyarázzuk meg a cikkekben szereplő, talán nem mindenki számára ismert szakszavakat. Köszönettel tartozom a kiadó nevében a Gundel étteremnek, ahol a borkóstolást lebonyolítottuk, a szervezőknek és a zsűri tagjainak, akik megtisztelő módon elfogadták felkérésünket.

Kedves olvasóinknak jó szórakozást kívánok a kiadvány böngészéséhez, és nagyon kellemes pillanatokat a csodálatos magyar borok társaságában.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.