Elpusztult a Nemzeti Vágtán győztes versenyló

Balesetet szenvedett és elpusztult Alexander, az a hét éves versenyló, amelynek nyergében a nyíregyházi Suták Vanda joghallgató az idén nyáron megnyerte a Budapesten megrendezett Nemzeti Vágta harmincmillió forintos fődíját.



A Suták-család tulajdonában lévő nyíregyházi Nomád Istállóban megtudtuk: a ló a júniusi Nemzeti Vágta óta múlt vasárnap versenyzett volna először, de a budapesti Kincsem Parkban megrendezett futam startjánál nem nyílt ki a rajtgépe, és nekiütközött a szerkezetnek. Az állat a baleset következtében súlyos fejsérülést szenvedett, s mivel az állatorvosok szerint menthetetlen volt, a helyszínen elaltatták. Suták Jánosné - Suták Vanda édesanyja - tudósítónknak azt mondta: nagyon megviselte őket az állat elvesztése, mert Alexandert családtagként szerették, és a Nemzeti Vágta óta eltelt hónapokban különösen vigyáztak rá.

Korábbi riportunk a lóról és lovasáról

Almásderes, jármód, kapicán, szügyhám, sallang, pataharang és patrac - a lovaglás gazdag szókészletének különlegesen szép darabjai ezek a szavak, amelyek hallatán talán még az is egy ló hátára tudja képzelni magát, aki életében nem szállt nyeregbe. S most, hogy a huszonkét éves Suták Vanda joghallgató Alexander nevű lovával megnyerte a Budapesten közelmúltban megrendezett Nemzeti Vágta harmincmillió forintos fődíját, megtanultam még egy gyönyörű szót, amit korábban még nem hallottam soha: érzéklovas. Suták Vandát nevezi így az apja, Suták János tréner, aki a Nyíregyháza határában lévő birtokán valósította meg gyermekkori álmát: angol telivéreket tart és versenyeztet lassan húsz éve. Tovább

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.