MSZP: meg akarunk állapodni az SZDSZ-szel

Simon Gábor szerint a politikai együttműködés nem olyan, mint egy rossz kabát, nem lehet csak úgy eldobni, értékek és ügyek képviseletére kötelezi a feleket.

 Az MSZP választmányi elnöke erről a szocialisták és a szabad demokraták viszonya kapcsán beszélt a párt szombati évadnyitó munkaértekezletén, ahol úgy fogalmazott: nem a szabadcsapatokkal akarnak megállapodni, hanem az SZDSZ-szel.

Véleménye szerint az MSZP reális politikát folytat, amely összekapcsol és közös utakat talál.

Mint mondta, Magyarország egy hibás kényszerhelyzetben van, amelynek kialakulásában nekik is, de az ellenzéknek különös felelőssége van, mert elvette annak lehetőségét, hogy a közös jövőről közösen lehessen gondolkodni.

Simon Gábor hangsúlyozta: a "Megegyezés" programja az elmúlt hetekben kapott "hideget-meleget", de meg kell próbálni parlamenti és társadalmi többséget szerezni hozzá.

Ezután három szocialista polgármester szólalt fel, mindannyian azt szorgalmazták, hogy teremtsék meg a társadalmi, parlamenti többséget a programhoz és azt hajtsák is végre.

A rendezvényre - amelynek első fele zárt ajtók mögött zajlott - meghívták az országgyűlési képviselőket, a megyei elnököket, a tagozatok és a platformok vezetőit, illetve a szocialista polgármestereket.

Kiss Péter kíváncsian várja az SZDSZ javaslatait

A két párt közötti tárgyalások jó irányának nevezte Kiss Péter, hogy az SZDSZ saját javaslatokat nyújt majd be a parlament elé; az MSZP alelnöke, kancelláriaminiszter erről annak kapcsán nyilatkozott szombaton az MTI-nek, hogy az SZDSZ elnöke és frakcióvezetője az előző nap zárult frakcióülés után bejelentette: a liberálisok saját javaslatokat tesznek az asztalra az őszi ülésszakon.

Az MSZP a megoldás közös keresésének igényével tárgyalt csütörtökön az SZDSZ-szel, ennek megfelelően készül a jövő heti megbeszélésre is - fogalmazott Kiss Péter. Mint mondta: nyíltan kívánnak egyeztetni, úgy, hogy közben ne a két pártról és ne a politikai pozíciókról szóljanak a megbeszélések, hanem az ország érdekét szolgáló programról.

"Személyesen elkötelezett vagyok abban, hogy teremtsük meg a feltételeket ahhoz: a 2006-ban elindított, az egyensúlyt és a növekedést szolgáló változások ne csak a gazdaságban hozzanak sikert, hanem a hétköznapokban, a közszolgáltatásokban is tetten érhetőek legyenek" - mondta a szocialista politikus. A rendező elv: jobb minőségű, lehetőség szerint az egyes ember számára kisebb összegbe kerülő közszolgáltatás, illetve a többen fizessenek kevesebbet elv érvényesítése.

 

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.