Paralimpia 2008: Ráczkó Gitta és Sors Tamás bronzérmes

 

Sors Tamás a harmadik helyen végzett a 400 méteres gyorsúszás döntőjében a pekingi paralimpián. A 17 éves magyar úszó végig a harmadik-negyedik helyen haladt, az utolsó 50 méteren azonban óriási hajrával, fél testhosszal megverte ausztrál riválisát és 4:20.26 perc alatt ért célba. Ez az eredmény 5.95 másodperccel jobb az előfutamban elért idejénél. "Új egyéni csúcsot úsztam, természetesen elégedett vagyok az eredményemmel. Szerencsére ma már az új dresszemben versenyezhettem" - mondta Sors, akinek a régi Speedo meze a 100 m gyors fináléjában (melyben bronzérmet nyert) elszakadt, az újat Angliából küldték utána, de az kalandos úton Pekingen keresztül előbb Hongkongba került, mielőtt sikerült eljuttatni az úszóhoz. A versenyző azt is elárulta, hogy a nagymamája a pécsi piacon süt lángost, majd nevetve hozzátette: "Nekem az a kedvencem, amelyikbe virslit tekernek, természetesen ez is kapható a nagymamámnál. Már többen javasolták, hogy rólam kellene elnevezni, hátha nőne a forgalom, majd ezt még megbeszéljük, ha hazamentem." Sors egy aranyat és két bronzot nyert eddig Pekingben és vasárnap úszik még 50 m gyorson is. Az úszónak egy születési rendellenesség következtében nem fejlődött ki a jobb karja.

Ráczkó Gitta a harmadik helyen végzett a 100 méteres mellúszás döntőjében. A 33 éves veszprémi úszó 1:54.49 perc alatt ért célba, eredménye 2.39 másodperccel jobb az előfutamban elért idejénél. "Rettenetesen elfáradtam. Ezüstérmet szerettem volna nyerni, de így utólag a bronzzal is elégedett vagyok. Annak nagyon örülök, hogy több mint két másodpercet javultam az előfutamhoz képest" - nyilatkozta Ráczkó, akinek születése óta paralízise van, ami miatt nagyon nehezen tud járni.

Ugyanebben a sérültségi kategóriában a másik magyar döntős, Illés Fanni délelőtti eredményétől több mint egy másodperccel elmaradva (2:07.52) nyolcadik lett.

Kovács Ervin ismét a negyedik helyen végzett, ezúttal a 100 méteres mellúszás döntőjében. A magyar versenyző 1:44.12 perc alatt teljesítette a távot, eredménye 89 századdal jobb az előfutamban elért idejénél. Kovács negyedszer került be a fináléba és negyedik alkalommal lett negyedik.

Női 100 m mellen Engelhardt Katalin a hetedik helyen végzett 2.09.62-vel, délelőtti eredményén kilenc tizedmásodpercet javítva.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.