Svájc-Luxemburg: visszavágás Federerért

A luxemburgi sportújságírók tavasztól mostanáig nem sokat pihentek. Az olimpiát kivéve sikerekről tudósíthattak a nagy kerékpáros körversenyekről, Gilles Müller teniszcsillag a negyeddöntőig jutott az Egyesült Államok nyílt teniszbajnokságán, és most itt van a sokat szidott labdarúgás.

A 2010-es dél-afrikai világbajnokság selejtező mérkőzéseinek második játéknapján csoda történt – vagy csak tévedés, álom, amit tegnap láthattunk? Svájc-Luxemburg 1:2.

2005-ben Luxemburg még Európa sereghajtója volt. A 2006-os németországi világbajnokság csoportmérkőzései során ugyanis – San Marinóval párban – a nagyhercegség „profi” válogatottja egyetlen mérkőzést sem tudott nem elveszteni. A két mini állam közötti negatív vetélkedést azonban a luxemburgiak katasztófális gólaránya (5:48) döntötte el.

A luxemburgi nemzeti 11 „nagy” változáson ment kesztül az elmúlt néhány esztendőben. Köszönhető ez Guy Hellers szövetségi kapitánynak, aki játékosként 1995-ben fejesgóljával döntötte el a Csehország elleni mérkőzést. Nem csak a gólt, de az eredményt is jegyzi a helyi futball-történelem, hiszen az elmúlt 13 évben kevés hasonló siker született. Tegnapig.

Szerdán Zürichben az esélyes svájci válogatott már az első félidőben vesztésre állt. Az egykori Mönchengladbach-játékos, ma a Metz csapatát erősítő Jeff Strasser szabadrúgásból talált először a hálóba a 27. percben. A második játékrészben a házigazdáknak látszólag sikerült megmenekülniük a szégyentől, de a hármas sípszó elhangzása előtt 4 perccel Fons Leweck megadta a kegyelemdöfést, és ezzel tétmeccsen a tavalyi idegenbeli Fehéroroszország elleni győzelem után ismét didadalmaskodott a luxemburgi nemzeti tizenegy. Vajon lesz-e folytatás október 11-én Izrael ellen?

Egy hét leforgása alatt két jelentős svájci-luxemburgi összecsapásnak lehettünk tanúi. Az Európai Unió második legkisebb országa most visszavágott a múlt heti vereségért, amikor a US Openen Federer szoros mérkőzésen búcsúztatta el Gilles Müllert a nyolcaddöntőben.Luxemburg

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.