Kiskunhalas: a visszavont lemondás

Párttársa februárban írt lemondólevelét nyújtotta be hétfőn a polgármesternek Lukács László, Kiskunhalas fideszes alpolgármestere. A levél írója, Krammer Balázs képviselő úgy nyilatkozott: lemondását már visszavonta.

Az idén február 26-án levélben mondott le képviselői mandátumáról Krammer Balázs kiskunhalasi fideszes önkor-mányzati képviselő. Elhatározását tartósan megromlott egészségi állapotával és az ellene irányuló, tisztességtelen támadásokkal indokolta. A levelet Lukács László fideszes alpolgármesternek adta át. Lukács még aznap este válaszolt: azt írta, elhamarkodottnak tartja a döntést, és arról a maga részéről egyelőre nem vesz tudomást, mert annak rossz üzenete volna a jobboldal felé, és a végén esetleg a baloldal ölébe hullana vissza a többségi hatalom. (Lukács Lászlót nem sikerült elérnünk, de internetes blogján nyilvánosságra hozta az ügyről, amit jónak látott. Krammer Balázs megkeresésünkre egyelőre nem kívánt nyilatkozni.)

A kiskunhalasi önkormányzat Fidesz-frakcióján belül a viszály február óta folytatódik. A fő konfliktust a Halasi Városgazda Zrt.-ben felmerült érdekellentétek jelentették. Kiskunhalason, noha MSZP-s a polgármester, a testületben a Fidesz van többségben. A többségi frakció az önkormányzati cégeket, illetve a helyi újságot és a televíziót üzemeltető társaságot egy közös holdingba szervezte át, és saját embereit ültette vezető pozíciókba. Krammer Balázs egyszerre volt önkormányzati képviselő, az önkormányzati holding jogásza, illetve egy helyi vállalkozó jogi képviselője, akitől a Városgazda Zrt. egy drága ingatlant vásárolt. Krammer összeütközésbe került egy másik fideszes képviselő, Szász Éva férjével, Szász Mártonnal, akit Krammerék eltanácsoltak a Halasi Városgazda Zrt.-től, és büntetőfeljelentést tettek ellene.

A cégnél történt szabálytalanságok miatt az önkormányzat vizsgálatot indított, amely szeptember 1-jén azzal zárult, hogy Várnai László MSZP-s polgármester és Lukács László fideszes alpolgármester közösen tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés alapos gyanújával. Mivel korábban a Városgazda Zrt. jogtanácsosa Krammer Balázs volt, így akár ő is lehet a feljelentés célpontja.

Várnai László érdeklődésünkre elmondta: miután Lukács László szeptember 8-án eljuttatta hozzá Krammer Balázs februári lemondó levelét, Krammertól kapott egy másik levelet, amelyben a fideszes képviselő kijelentette: lemondása nem érvényes. Várnai mindkét levelet továbbította a helyi választási bizottságnak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.