Szennyvíztisztítók korszerűsítése EU-s pénzből

Komárom-Esztergom megyében az esztergomi és a tatabányai szennyvíztisztítóból kikerülő víz minősége nem felel meg a 2011-től szigorodó határértékeknek.

A korszerűsítést uniós támogatással végzi el az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. - tudtuk meg Kovács György Zoltántól, a vízmű műszaki vezérigazgató-helyettesétől.

A tatabányai telepről az Által-éren keresztül a tatai Öreg-tóba, az esztergomiból pedig a Dunába kerül a tisztított szennyvíz. A korszerűsítéshez szükséges pénzhez a vízmű egy kétfordulós pályázat elnyerésével juthat hozzá. Az első forduló sikeres volt, a részletes megvalósíthatósági tanulmány, a tenderterv és az ajánlati dokumentáció elkészítéséhez csaknem 32 millió forintot kaptak - mondta a vezérigazgató-helyettes. A második forduló sikeres zárásához szükséges dokumentáción dolgoznak, s még ebben az évben beadják a pályázatot.

A megközelítően kétmilliárdos projekt megvalósításához az unió a költségek 75 százalékával járul hozzá. Az önrészt az észak-dunántúli vízmű saját költségvetéséből fedezi. A munkálatok 2009-ben kezdődhetnek, és várhatóan 2011-re fejeződhetnek be - mondta Kovács György Zoltán.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.