Ismét üveg Parádsasvárról

A Regionális operatív program kétfordulós pályázatának támogatásával újra indítható a gyártás a parádsasvári üveggyárban. 

Az első fordulóban megszületett a támogatói döntés, készülnek a tervek és a hatástanulmányok, amelyek kedvező elbírálását követően megkaphatják a megvalósításhoz szükséges összeget - mondta Szabó Gábor, a Parádi Kristály Manufaktúra Kft. néven alapított cég egyik tulajdonosa.

A több mint 300 éves üveggyárat 2005-ben zárták be. Az üzem 2006-ban talált új gazdára. - A gyár reaktiválásához pályázati forrásra volt mindenképpen szükség - mondta Szabó Gábor -, de csak ebben az évben írtak ki olyat, amelyen részt vehettek. A terv szerint egy technológiai korszerűsítés után, 30-50 dolgozó kezdeti alkalmazásával, környezetbarát módon, gazdaságosan folytatódhat a termelés. Az üzem jelentős részét már lebontották, csak a huta- és a főépület maradt meg, ezeket felújítják, valamint új kemencét vásárolnak.

Mint megtudtuk, kizárólag kézi munkával asztali kristály üvegtárgyakat készítenek. Szabó Gábor elmondta: abban bíznak, hogy a régi szakemberek foglalkoztatásával s a minőségi termékekkel a régi vásárlókat visszaszerzik majd.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.