Gyógyhírek

A prosztatarák kockázata növekszik a testmagassággal: 10 centiméterenként 6 százalékkal nagyobb a kialakulási valószínűsége. Egy ma még meghatározatlan biológiai tényező - valószínűleg az inzulinszerű növekedési faktor - egyaránt befolyásolja a test méretét és a daganat kialakulását - állítják 57 klinikai vizsgálat eredményeinek áttekintése alapján brit orvosok. (Cancer Epidemiology)

Új mellrákszűrési módszer bizonyult hatékonynak az Egyesült Államokban. A molekuláris emlőképalkotás (MBI) képes elkülöníteni az ép és a rákos szöveteket, és elkerülhető vele a fájdalmas vékonytű-szövetmintavétel. Az Amerikai Onkológiai Társaság napokban zárult emlőrák-szimpóziumán bemutatott módszer a szakértők szerint hamarosan jó kiegészítője lehet a mammográfiás szűrésnek. (HealthDay)

A nyugalmi pulzusszámot csökkentő gyógyszer sikeréről számoltak be egy 33 országban végzett vizsgálat eredményei alapján az európai szívgyógyászok müncheni konferenciáján. A szívbetegségükre optimális gyógyszereket szedő betegek kiegészítésként kapták az új szert, amely percenként
70 alá szorította szívösszehúzódásaik számát, így
36 százalékkal ritkábban következett be náluk szívinfarktus. (Reuters)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.