"Muszlim hitem" - lecsaptak a republikánusok Obama nyelvbotlására

Az amerikai  demokrata elnökjelölt ellentábora vasárnap azonnal lecsapott Barack  Obama egy nyelvbotlására, aki azt találta mondani egy televíziós  interjúban, hogy "a muszlim hitem".


"A keresztény hitem" - javította ki először az ABC televízió riportere, majd maga Obama is a tévesztést.

Az afro-amerikai Obamát az elnökválasztási kampány során több  burkolt támadás érte származása és vallása miatt, konzervatív  blogokban sokáig terjedtek olyan híresztelések, hogy muszlim  vallású, a Biblia helyett a Koránra esküdött fel a szenátusban, sőt   gyerekkorában radikális iszlamista iskolába járt Indonéziában.  Stábja külön internetes oldalt nyitott a rosszindulatú pletykák  eloszlatására.

Obama az ABC műsorában éppen azt a rágalomhadjáratot ítélte el,  amely azt sugallja, hogy muszlim vallású. Kifejtette, "mélyen  sérti", hogy a republikánus táborból némelyek azt állítják, ő nem is  az valójában, aminek állítja magát a vallás terén.

"Teljesen igaza van, John McCain nem beszélt a muszlim hitemről,  teljesen igaza van, nem történt ilyen" - mondta, majd miután a  riporter kiigazította, azonnal javított, "a keresztény hitemről".  Majd hozzátette: "Szóval azt akarom mondani, ő nem sugallta, hogy  muszlim vagyok, és kampányának felső vezetése sem".

Obama elnökké választásának ellenzői azonnal kiragadták az  ominózus három szót a szövegkörnyezetből és azonnal terjeszteni  kezdték e-mailekben, megírták blogokban - számolt be az esetről a The Washington Times. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.