A paralimpián már a záróünnepélyt próbálják

Percekkel a XIII. pekingi nyári paralimpia megnyitója után már a szeptember 17-i záróünnepély próbája zajlott a Madárfészek Stadionban.  

Különleges és szokatlan látvány volt, ahogy a záróünnepély résztvevői próbáltak alakzatba rendeződni a lelátón, miközben a takarítók a szemetet szedték össze, kerülgetve a befejező nap főszereplőit.

A 10-14 év körüli gyerekek számára helyi idő szerint éjfél után kezdődött a gyakorlás, ami az egyik önkéntes elmondása szerint várhatóan a hajnali órákig tart.

Az biztos, hogy lesz egy olyan jelenet, amelyben körülbelül száz gyerek a nézőtérről, két oldalról a lépcsőkön szalad be a küzdőtérre. A szereplőket a pályáról hatalmas megafonnal két rendező irányította.

Pálfi Judit, az athéni játékok kétszeres ezüstérmes vívónője nehéz szívvel jött el a pekingi paralimpiára, de elmondása szerint máris kárpótolta az a felemelő érzés, amely a megnyitón a magyar csapat zászlóvivőjeként töltötte el.

"Borzasztó nehéz volt elválni Emma lányomtól, mindketten megkönnyeztük a búcsút - nyilatkozta a megnyitó után. - Az ünnepségnek itt vége, lelkileg rengeteget adott a megnyitó, mostantól a versenyekre kell koncentrálni. Szeretnék jó eredményt elérni és örömöt okozni mindenkinek, aki szurkol nekünk."

Pálfi Judit négy éve a tőr és párbajtőrcsapat tagjaként végzett másodikként.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.