Charta: Meglepetésnevek a listán

Liberálisok, bal- és jobboldaliak számára egyaránt lesznek meglepetésnevek a támogatói névsorban - mondta egyik forrásunk a szombaton megalakuló Magyar Demokratikus Charta kapcsán, részleteket azonban nem árult el. A pártoktól függetlennek szánt, az 1991-es Demokratikus Charta eszmei alapjaira épülő mozgalmat Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök hirdette meg a nyár eleji melegfelvonuláson történt atrocitások után, azok ellenében.

A felhíváshoz azóta többen csatlakoztak már, a támogatók névsora azonban egyelőre pontosan még nem ismert.

Lapunk korábban beszámolt róla, hogy mások között Bauer Tamás, Békés Pál, Debreczeni József, Heller Ágnes, Kende Péter, Moór Mariann, Pomogáts Béla, Rainer M. János, Vágó István, Vásárhelyi Mária, Vitányi Iván és a volt köztársasági elnök, Göncz Árpád is a támogatók között szerepel.

A Magyar Demokratikus Charta (MDC) szövegét szombaton ismertetik; úgy tudjuk, hogy annak tartalmát az utolsó pillanatig finomítják. A hét végi rendezvényen - amely a Művészetek Palotájában lesz - jelentik be a csatlakozók névsorát, amelyben a szervezőktől kapott információk szerint jelentős a fiatal értelmiségiek száma. Gyurcsány Ferenc is meghívott a rendezvényen, de azt nem tudni, hogy felszólal-e. Az MDC megalakulása után, szeptember 20-ra tervezik a már korábban bejelentett demonstrációt. Utóbbihoz több civil szervezet jelezte csatlakozását.(Sz. T. L.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.