Évadnyitó - gyerekeknek

Szerencsére nem kezdődhet úgy az évad, hogy ne rendezze meg egynapos programját a Kolibri Színház. A Kolibri Reneszánsz Évadnyitó Fesztivál ráadásul a szeptember 21-ig tartó budapesti rendezvénysorozat, az Évadnyitó Színházi Fesztivál nyitóeseménye.

A tavalyihoz hasonlóan most is a csecsemőknek szóló Toda című előadással nyitnak a Kolibrisok szombaton, a teátrum előcsarnokában. Ezzel egy időben (délelőtt fél tízkor), jó szokás szerint a Hubay Jenő Zeneiskola Ifjúsági Fúvószenekarával indul a szabadtéri produkciók folyama. Ezt követően a hazai gyerek- és bábszínházi társulatok nagyjai váltják egymást a színpadokon, a Jókai téri játszótéren és az épületben. Például a Tintaló Társulás Varieté!?-jével érkezik, a házigazdák - többek között - Róbert Gidát és barátait mutatják be. A veszprémi Kabóca Sárkányos mesével invitál, a Figurinások pedig Microcircusukkal varázsolják el a fesztiválozókat. Ha valaki nem hiányozhat innen, az Vitéz László, azaz gazdája: Kemény Henrik. A debreceni Vojtina előadásának igencsak figyelemfelkeltő címe van: Mutatványos vitézek - avagy Lúdas Matyi Toldival Kukoriczázik. Este nyolckor, a szakmai beszélgetés előtt adják át a Michel Indali-díjat.

A gyerekek az előadások között megmozgathatják végtagjaikat a reneszánsz játékok és táncok foglalkozásokon. És ízelítőt kapnak egy novemberi Kolibri-bemutatóból, amely koprodukció a Bozsik Yvette Társulattal. Érdekessége az, hogy a tánc- és bábetűdök Brueghel egyik képe, a Gyermekjátékok alapján készülnek. (Sz. K.)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.