Megszólalt a MÁV Cargo vezére: eredményes volt az ócskavasüzlet

Eredménnyel zárta a MÁV a 2002-2003-ban kiselejtezett tehervagonjai értékesítését – állítja a MÁV Cargo hétfőn a BRFK-n előállított, és hűtlen kezeléssel gyanúsított vezérigazgatója. Kovács Imre ma már dolgozott, és lapunknak is nyilatkozott. Kovács ugyan még nem beszél a vagonüzlet részleteiről, de a szövevényes történet állomásait a pénteki Népszabadság megpróbálja az olvasók elé tárni. 

A kétezer vagon eladásának részleteiről egyelőre nem beszélt Kovács Imre. Azt azonban kijelentette: soha nem okozott kárt a vasúttársaságnak. Alaptalanak nevezte ugyanakkor a gyanúsítást, amely szerint a MÁV-nak milliárdos kára keletkezett a kiselejtezett áruszállító kocsik értékesítéséből. Ehelyett a valóság az, hogy az ügylet nélkül a MÁV Cargo a jelenleginél lényegesen kisebb cég lenne, amelynek privatizációs pályázatán a megajánlott 102,5 milliárd forintos vételár töredékét sem ajánlották volna fel a pályázók.

 

De szerinte az sem igaz, hogy az ócskavasáron eladott vagonok valójában futásképesek voltak, vagy kisjavítás után ismét forgalomba állíthatók lettek volna. Mint mondta: mindazok, akik ennek ellenkezőjét állítják, csupán egy hosszabb üzleti tranzakció önkényesen kiragadott részleteire alapozzák állításaikat. Kifejezte reményét, hogy mindezt a rendőrség folyamatban lévő vizsgálata is igazolja majd.

 

Kovács Imre kereskedelmi és üzemviteli vezérigazgató-helyettesi munkakörében ma már dolgozott. Vezérigazgatói feladatait a vagonüzlet tisztázásáig a helyettesítésével megbízott Völgyi Miklós kereskedelmi vezérigazgató-helyettes látja el. Úgy tudjuk, Kovács a következő heteket szabadságon tölti. 

A szövevényes vagonüzlet szálait a pénteki Népszabadság megpróbálja kibogozni. 

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.