Rézbőrűek az Óriásoknál

"Megyünk" ma New Yorkba: legalábbis a Washington Redskins a Giants otthonába. Ez egyben az amerikaifutball-liga, az NFL idei alapszakaszának kezdete is. A főváros környéke unta már egy kicsit az előszezon meccseit, és most, hogy az egyetemi bajnokság megkezdődött, végképp tűkön ült. "Tavaly jóval kevesebben voltunk itt. Aznap kezdett a Redskins, így ez érthető is" - mondta egy diplomata a minap, a hagyományos nyárvégi fogadáson. "DC", azaz Washington környékén egyre több olyan autót látni, amelyből (zászlón) Jim Zorn csapatának jelképe, a tollakkal ékesített indián figyel.

Még szerencse, hogy a legutóbb Super Bowl-győztes New York-i "Óriások" nagy bajban vannak a nemzeti konferencia keleti csoportjában. Mégpedig DE-poszton, azaz a védelemben: Osi Umenyiorát az egész szezonra kiiktatja sérülése. Így felvetődött, hogy visszatérjen az éppen nyugdíjazott Michael Strahan, de a csapatnál tizenöt évadot lehúzó, hétszeres Pro Bowl-kiválasztott inkább a Fox televízióhoz megy kommentátornak. Más csapatok esetében is az 53 fős keretszűkítés, a játékosokkal az utolsó pillanatban való manőverezés adja a híreket. Tiszta Amerika: a Jacksonville "jaguárjainál" az okoz gondot, hogy Richard Collier támadót kedden csaknem szitává lőtték. Az atlantai sólymok viszont jó előre leírhatták a tiltott kutyaviadal-rendezésért leültetett Michael Vicket. (Áprilisban ezért az elsők között draftoltak egy irányítót a Boston College-ból.)

Mindez, persze, óriási üzlet, legyen szó bulvárhírről vagy egyszerűen csak emlékezetes játékról. Több nagy tévécsatorna is "rajta van" a bajnokságon, amely nemcsak a sportközvetítések, hanem az egész amerikai szórakoztatóipar legnyereségesebb ága. (És a vendégcsapat választ mindig csatornát, hogy forogjanak a stadionok is.) Miközben a mecscsenkénti átlag 67 ezer helyszíni nézővel ez a világ legnézettebb csapatsport-küzdelemsorozata. (A baseballt összességében többen látják, de ott hosszabb az idény.) "Csurran-cseppen" ebből a helyi "rézbőrűeknek" is: a Washington Redskins 1,5 milliárd dollárral - a Dallas után - a 32 csapatos bajnokság második legértékesebb csapata.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.