Suchman: az MSZP nem gondolkozik a miniszterelnök cseréjén

Nem gondolkozott el az MSZP a miniszterelnök cseréjén a szabad demokraták elutasító válaszát követően - jelentette ki Suchman Tamás szocialista országgyűlési képviselő a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában kedden reggel.

Hangsúlyozta, a szocialisták "a lelkük mélyén pontosan tudták", hogy nem egyszerű partner a szabad demokraták szövetsége, de érdemibb tárgyalásokra számítottak. "Az, hogy elmentek majdnem a falig volt koalíciós partnereink, barátaink, az azért meglepetés. Tekintettel arra hogy egy tárgyalás metódusa általában az, hogy elkezdjük, aztán majd befejezzük, és nem mondunk nehezen visszavonható, nehezen megváltoztatható dolgokat" - mondta.

Hozzátette: arra számított, hogy a miniszterelnök programjáról érdemi vita indul.

Mint mondta, továbbra is azt gondolja, hogy a tárgyalásoknak itt van az ideje, a költségvetés elfogadásig több hónap van vissza.

"Valószínűleg picit elfelejtette a Gábor, hogy az SZDSZ-nek azért egészen más a szerepe, mint a többi pártnak, akik klasszikusan ellenzéki pártok." Hozzátette: több kormányzati és az ország sorsát meghatározó felelősségi pont van, ahhoz hogy ezt lehessen mondani.

"Nem gondolom, hogy azt a felelősséget Gáborék elviselik, hogy nem lesz költségvetés, és januárban nem emelik meg az emberek nyugdíját, és nem kapnak több bért az állami alkalmazottak" - mondta.

Közölte: minden szinten folytatni kell a tárgyalást formálisan és informálisan, nem állhat le a tárgyalás folyamata. Kijelentette azt is, az SZDSZ nem teheti meg, hogy "állandóan meghatározza, hogy ki legyen ennek az országnak az egyes számú vezetője." A műsorvezető kérdésére válaszolva kijelentette, hogy a liberális elutasítást követően nem gondolkodtak el a miniszterelnök cseréjén.

Suchman Tamás szerint a Fidesznek is nagyon nehéz lesz leszavazni a javaslatokat, amelyek a gazdaság növekedéséhez járulnak hozzá és az állampolgárok terheit enyhítik.

Arra a műsorvezetői kérdésre: jól érti-e, hogy az MSZP még a Fidesz esetleges szavazatára is számít, a politikus igennel válaszolt.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.