Bombamerénylet Colombo üzleti negyedében

Közel félszáz ember sebesült meg egy kisebb pokolgép robbanásában szombaton Srí Lanka fővárosa, Colombo üzleti negyedében - közölték a hatóságok.

A merénylet egy olyan időben történt, amikor a huszonöt éve folyó polgárháború most az északi országrészre összpontosul, miután a hadsereg - amely azt hangoztatja, hogy idén felszámolja a tamil szeparatisták lázadását a szingaléz többségű országban - 2007-ben kiűzte a felkelőket keleti enklávéjukból. Az 1983 óta folyó harcoknak eddig mintegy 70 ezren estek áldozatul.

Udaya Nanayakkara dandártábornok, a hadsereg szóvivője elmondta, hogy a pokolgépet egy gyümölcsáruda közelében helyezték el. Szerinte a merényletet a Tamil Eelam Felszabadító Tigrisei (LTTE)

elnevezésű szakadár szervezet emberei követték el. A hadseregtől az északi frontokon elszenvedett vereségeik miatt a kétségbeesett lázadók most polgári célpontokat vesznek célba.

Nevük elhallgatását kérő katonai tisztviselők hozzátették, hogy a pokolgépben mintegy 100 grammnyi robbanóanyag volt, amelyet egy zsúfolt piactéren hoztak működésbe.

A főváros központi kórházának igazgatója közölte, hogy 45 személyt szállítottak kórházba, közte két gyermeket és négy nőt. Három ember állapota súlyos.

A felkelők nem nyilatkoztak a történtekről. Egy hozzájuk közel álló internetes oldal azt állította, hogy a merénylet a rendőrség műve volt.

 (MTI)

 

 

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.