Európai Szuperkupa: a Zenit legyőzte a Manchester Unitedet

Az UEFA Kupa-győztes orosz labdarúgó-csapat, a Zenit nyerte a labdarúgó Szuperkupát, miután egy góllal jobbnak bizonyult a Bajnokok Ligája-serleget elhódító Manchester Unitednél.

Szuperkupa: Zenit (orosz)-Manchester United (angol) 2-1 (1-0)
-------------------------------------------------- Monaco, 16 000 néző, v: Claus Bo Larsen (dán)

I. félidő:

----------

45. perc: baloldali szögletet követően Gyenyiszov csúsztatta meg a labdát, melyet Pogrebnyak közelről a hálóba fejelt (0-1).

II. félidő:

-----------

59. perc: Danny hozta fel a labdát, betört a tizenhatoson belülre és két védő között, 13 méterről a hálóba bombázott (2-0).

71. perc: jobboldali szöglet után Tevezhez került a labda, az argentin támadó Vidichez játszott, aki 5 méterről több védő között a hálóba továbbított (2-1).

Az első félidőben a Zenit irányította a mérkőzést, a Bajnokok Ligája-győztes manchesteriek csak elvétve jutottak el az orosz kapu közelébe. A játékrész végén a vezetést is megszerezte a szentpétervári együttes.

A második 45 percet is aktívabban kezdték az oroszok, akik tovább növelték előnyüket. Kétgólos hátrányban ritmust váltott a manchesteri gárda, rengeteg helyzetet dolgozott ki és csökkentette a különbséget. Az utolsó tíz percben mindkét csapat óriási helyzeteket hagyott ki, de újabb gól nem született. A 90. percben Scholes kézzel továbbította a hálóba a labdát, amiért megkapta második sárga lapját és el kellett hagynia a pályát.

A lefújás után a Zenit második találatát szerző Dannyt választották meg a mérkőzés legjobbjának.

(MTI/Reuters)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.