Jé!

Jó érzés tudni, hogy nem csak borsófalrahányásból áll az újságíró munkája. Különösen a zöldrovat munkatársai érzik ezt gyakorta, így hát felettébb kellemes, hogy cikkünk nyomán megmozdult valami.

Nemrég foglalkoztunk a nyári fesztiválok környezeti tudatosságával, mely idehaza még jócskán hagy kívánnivalót maga után, bár - egy önkéntes civil társulás erőfeszítései nyomán - a zöldszemlélet, például szelektív hulladékgyűjtéssel és környezetbarát italcsomagolással kezd már belopózni a hazai heppeningek világába.

Nos, néhány nappal később a környezetvédelem legfőbb hivatalos letéteményese, a zöldtárca is megmozdult. Felfedezték, hogy nekik is lenne tennivalójuk és egyszeribe kitalálták a "zöldfesztivál" tanúsítványt.

Jó dolog a szabadtéri fesztiválokra vonatkozó környezetvédelmi minőségbiztosítási rendszer, hiszen mi is ilyesmit szorgalmaztunk cikkünkben, példaként hozva fel hasonló külföldi rendezvényeket. Szembeállítva azzal, hogy nálunk a környezeti károk utólagos ellenőrzése gyakran formális beleegyezésben merül ki. A minisztérium rámozdulása nyomán végre lehet egyeztetni, bizottságosdizni, ötletgyárazni, bár a minták - ahogy írtuk - már léteznek.

Jövőre az ígéretek szerint már ennek alapján kezdődhet a fesztiválok szervezése. Reméljük, tesszük hozzá, az engedélyezésük is. Ahogy azt is, hogy egyszer majd nem a hivatalban ütnek a homlokukra egy cikk olvastán, hanem az újságírónak lesz jé! élménye a tárca valamelyik javaslatától.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.