Iszlámábádi kávézónál robbantottak bombát

 - Robbanás történt kedd éjszaka Iszlámábádban egy utcai kávézónál,  legkevesebb hét ember meghalt, a sebesültek száma húsz - közölte a helyi rendőrség.

Az egyik külvárosban bekövetkezett robbanás oka egyelőre nem ismeretes, de az okozott kár, és a detonáció következtében keletkezett kráter arra utal, hogy pokolgép robbant - vélekednek a rendőrök.

A merénylet verzióját támasztja alá az is, hogy a robbanás előtt szemtanúk egy férfit láttak, amint egy zsákot dob le a közelben, majd eltűnik. A robbanás nem sokkal ezt követően történt.

Pakisztánban az elmúlt napokban megszaporodtak a merényletek, amit elemzők az ázsiai ország feszült belpolitikai légkörének tudnak be.

Kedden motorbiciklire erősített pokolgép robbant egy politikai gyűlésen Beludzsisztán tartományban, és a rendőrség tájékoztatása szerint a detonációban huszonegy ember megsebesült.

Ezt követően pedig ismeretlen támadók tüzet nyitottak az ország északi részén a pesavari amerikai konzulátus egyik gépkocsijára, de az autóban utazó három konzulátusi alkalmazottnak nem esett baja.

(MTI/AP/AFP)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.