A Népszabadság top-kiadványainak sorában megjelenő, A 100 legjobb magyar bor - 2008 című magazin borversenyét hétfőn Budapesten, a Gundel Étteremben rendezték meg.
A Top 100 bor a Gundelben
A megmérettetésre bekért több mint kétszáz nedűt négy bizottságban szakértő zsűri vizsgálta, és egy társadalmi zsűri is közreműködött. A fehér, a rosé, a vörös és a tokaji borok közül azok versengtek, amelyek valamelyik nagy országos borversenyen, a Pannon Bormustrán vagy a Vinagora megmérettetésén már díjat nyertek, illetve külföldi versenyen szereztek elismerést. A pezsgők külön versenyben indultak.
A bíráló bizottság tagjai között ott voltak az Év borásza címmel kitüntetettek, a Szőlészeti Borászati Kutatóintézet dolgozói, a Magyar Szőlő és Borkultúra Alapítvány képviselői, a Magyar Borakadémia vezetői, illetve a szakmát oktató szakemberek. A szakértők és a felkért zsűritagok "vakon" kóstolták az italokat, amelyeket többek között a megjelenés, az illat és zamat alapján pontoztak. Olvasóink a végeredményről, a 100 legjobb hazai bor rangsoráról a szeptember 17-én megjelenő top-kiadványból értesülhetnek.