Bombariadó a Keleti pályaudvaron

Ismét bombariadó volt a Keleti pályaudvaron. A pályaudvart kiürítették, az utasokat kiterelték, a szerelvényeket kihúzták. Másfél óra múltán újra megindulhatott a vasúti közlekedés, a menetrend azonban csak éjjelre állhat helyre.

- A kiürítés és a pályaudvar átvizsgálása legalább másfél-két óráig tart. Addig az elővárosi vonatokat Kőbánya-Felső, illetve Rákos állomásokon visszafordítják, a távolsági vonatok és az InterCity-k külső pályaudvarokon vesztegelnek a vizsgálat idején - mondta a bombariadó kapcsán Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője.

Nincs bomba, megindulhat a vasúti forgalom

- Újraindult a vasúti közlekedés a Keleti pályaudvaron, a menetrend szerinti közlekedés azonban csak éjjelre állhat helyre teljesen - tájékoztatta Sigulinszki Tibor, a MÁV szóvivője az MTI-t.

A tűzszerészek átvizsgálták az állomást, nem találtak robbanószerkezetet, így megindulhatott a vonatközlekedés. Az elővárosi vonatok várhatóan már a délutáni, a távolsági vonatok csak az éjszakai órákban közlekedhetnek menetrend szerint - hangsúlyozta Sigulinszki Tibor.

A bombariadó miatt másfél órán át állt a közlekedés a Keletiben, a pályaudvarról minden vonatot ki kellett húzni külső vágányokra és az utasoknak is el kellett hagyniuk az állomás területét. Az érkező vonatok közül az elővárosiak Kőbánya felső, illetve Rákos állomásról fordultak vissza, a távolsági, InterCity és a nemzetközi vonatok szomszédos állomásokon várakoztak - mutatott rá a szóvivő.

A korlátozás közvetlenül mintegy 40 vonat utasait érintette.

A héten a vasárnapi már a második bombariadó volt a Keleti pályaudvaron, csütörtökön is ki kellett üríteni az állomást hasonló fenyegetés miatt. Egyik nap sem találtak robbanószerkezetet a tűzszerészek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.