Távozott a kórházból az ittasnak látott győri orvos

Közös megegyezéssel megszüntették annak a győri kardiológusnak a közalkalmazotti jogviszonyát, aki ittasság gyanújába keveredett. Ezzel az ellene folytatott fegyelmi eljárás véget ért.

Távozik a győri Petz Aladár Kórházból az az orvos, akiről az ügyeletében meghalt két beteg hozzátartozói is azt állították, hogy ittas volt. Az egyik beteg egy ötvenöt éves kópházi asszony volt, őt hátsó fali infarktussal utalták Sopronból Győrbe. Családtagjai azt mondták: szerintük az orvos nem tudott döntést hozni, s összefüggéstelenül beszélt. A beteg az orvos ügyelete idején a kórházban elhunyt. Ugyancsak akkor halt meg egy idősebb nyúli férfi is az osztályon.

Az elrendelt igazságügyi orvos szakértői boncolás azonban mindkét esetben egyértelműen kizárta az orvosi mulasztást. A szakvélemény alapján büntetőeljárás nem indult a doktor ellen, a kórház azonban fegyelmit kezdeményezett, amelynek a végén közös megegyezéssel megszüntették az orvos közalkalmazotti jogviszonyát. Varga Gábor, a kórház főigazgató-főorvosa tudósítónknak az üggyel kapcsolatban elmondta: a büntetőjogi felelősséget nem lehetett megállapítani, a fegyelmi bizottság ezért csak a közalkalmazotti jogviszonnyal kapcsolatos kérdésekről dönthetett. Mivel az orvos közös megegyezéssel ennek megszüntetését kezdeményezte - amihez joga volt -, a fegyelmi eljárás befejeződött.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.