Tusázott még...

Teljessé vált a magyar öttusázók olimpiai kudarca, miután a nők versenyében Vörös Zsuzsa a 20., Gyenesei Leila pedig a 24. helyen végzett. Az athéni bajnok Vörös 182 körös lövészettel kezdett, ám a vártnál lényegesen rosszabb vívása (760 pont) miatt hamar elszálltak éremszerzése reményei. "Jobbra számítottam, de hát az öttusa ilyen. Jól ment a lövészet, előzetesen úgy éreztem, hogy jó lesz a vívás is, de az egynapos öttusa arról szó, hogy ki, milyen lábbal kel fel" - értékelte saját teljesítményét Vörös.

Az olimpiai újonc Gyenesei, aki az idén, Budapesten hatodik volt a világbajnokságon, Pekingben már jóval gyengébben szerepelt. Az első két technikai számban, lövészetben és vívásban elszálltak az esélyei, a 36 fős mezőnyben így csak a középső harmad legvégére tudott felzárkózni.

Kulcsár Antal szövetségi kapitány szerint a rossz vívás után már nem volt esélye a két versenyzőnek a jó szereplésre. "A lövészet mindkettőjük esetében önmagukhoz képest elfogadható volt, a következő számok megfelelő teljesítésével még bármi lehetett volna - mondta az MTI-nek Kulcsár. - Zsuzsa a vívásban nem tudta elkapni a fonalat, Leilának pedig még túl erős ez az olimpiai vívómezőny. Úszásban hozták magukat, a lovaglásban pedig kivették a gyengébb lovakat, így elment az az esély is, hogy esetleg az előttük állók rontanak.

A győzelmet a német Lena Schöneborn szerezte meg, második a brit Fell, harmadik az ukrán Tyerescsuk lett.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.