Mint a villám

Miután a férfi 4x100 méter selejtezőjében "váltóhiba" miatt kiesett - többek között... - a címvédő brit és a vb-első amerikai staféta, a döntő előtt legföljebb az volt a kérdés: világcsúccsal nyer-e az extraklasszis Usain Bolt vezette jamaicai négyes?

Persze, hogy azzal nyert!

A 100-on és 200-on egyaránt földkerekségi rekorddal (9,69, illetve 19,30) győztes Bolt Nesta Carter és Michael Frater után következetett a fináléban, s bár a japán egység nagyon belekezdett, a jamaicai harmadik ember sprintjénél már kétség sem volt afelől, melyik nemzet végez az élen. Utolsóként Asafa Powell kapta a botot, s a korábbi világrekorder immár páholyból indulva, nemkülönben parádés vágta végén ért célba: a kvartett 37,10 másodperccel adta át a múltnak az 1992-es amerikai csapat (Mike Marsh, Leroy Burrell, Dennis Mitchell, Carl Lewis) Barcelonában felállított, 37,40-es csúcsát.

A triplázó Bolt - érthetően - roppant vidám volt a futam után; olyannyira, hogy még Jacques Rogge NOB-elnök szavaira is reagált (mint ismert: az elöljárónak nem tetszett Bolt 100 méter utáni "bohóckodása"). "Nem érdekel, ki, mit mond - közölte. - Imádok mókázni, és kész."

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.