Medián: szilárd Fidesz-vezetés, az SZDSZ idei legjobb eredménye

A teljes népesség csaknem fele, a választásra jogosult "biztos" szavazók mintegy háromnegyede továbbra is a Fideszre szavazna - olvasható a Medián felmérésében.
Az augusztus 1. és 5. között készített, 1.200 felnőtt személyes megkérdezésével készült felmérés szerint a szocialista párt nyár eleji erősödése csak átmeneti volt, az utóbbi két hónapban nem tudtak javítani pozíciójukon.

Május óta 46 százalékról 40 százalékra csökkent az előre hozott választás kiírását támogatók aránya.

A felmérés szerint augusztusra nőtt több szocialista politikus népszerűsége is, igaz, a hibaszázalékot csak éppen meghaladó mértékben. A vezető politikusok népszerűségének változása azonban nem feltétlenül járt együtt pártjuk támogatottságának változásával. Példaként hozták fel, hogy Fodor Gábor népszerűsége jelentősen csökkent, elsősorban az MSZP-szavazók körében, míg az SZDSZ támogatottsága ebben az évben most volt a legmagasabb: a választani  tudó "biztos" szavazók 4 százaléka szavazott volna a liberálisokra.

A politikusok népszerűségi listáját Sólyom László köztársasági elnök vezeti (58 százalék). A második helyen Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere áll (53 százalék). A harmadik helyen 51 százalékkal hármas holtverseny alakult ki Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke, Orbán Viktor, a Fidesz elnöke és Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke között. A húszas listát Kóka János, az SZDSZ frakcióvezetője zárja, 16 százalékkal.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.