Pénzmosás-gyanú: razzia és letartóztatás az Alstom svájci irodájában

A svájci hatóságok pénteken rajtaütésszerű házkutatásokat hajtottak  végre a francia Alstom csoport irodáiban és egy embert  letartóztattak - jelentette be a svájci államügyészség.


A rendőrség a jelentések szerint több házkutatást végzett, egyebek között átvizsgálta a Alstom AG bázeli irodáit korrupciós és  pénzmosási ügyben nyomozva.

Az Alstom szóvivője megerősítette a házkutatások tényét, és  bejelentette, hogy a vállalat együttműködik a svájci hatóságokkal.
A svájci kormány a nyomozás állásáról beszámolva közölte: a  bizonyítékok arra utalnak, hogy az Alstom csoporthoz tartozó cégek a  Badenben működő  Alstom Prom AG cégen keresztül hivatalos  személyeket vesztegethettek meg szerződések elnyerése érdekében.
A házkutatásokban mintegy 50 svájci és francia nyomozó vett  részt.

A hatóságok elmondták, hogy a mostani vizsgálat független egy  korábbi nyomozástól. Májusban a Wall Street Journal számolt be  arról, hogy a francia és a svájci hatóságok vizsgálatot folytattak  egy 1995-2003 évi megvesztegetési ügyben. Akkor a francia cég ázsiai és dél-amerikai szerződésekhez akart jutni.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.