Gyurcsány gratulált Vajda Attilának - Gyenesei bajnoki jutalmat javasol Kozmannéknak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon gratulált Vajda Attilának, aki kenu  egyesben ezer méteren megszerezte Magyarország első olimpiai  aranyérmét a pekingi olimpián - közölte Budai Bernadett  kormányszóvivő pénteken az MTI-vel.

A kormányfő megköszönte a magyar olimpikonnak, hogy győzelmével dicsőséget szerzett hazánknak - áll a közleményben.
Vajda Attila a beszélgetés során elmondta, hogy már a holnapi  megmérettetésre készül - írta a szóvivő.

Az olimpia 14. versenynapján megszületett az első magyar  aranyérem: igazolva az előzetes várakozásokat Vajda Attila megnyerte a kenu egyesek 1000 m-es döntőjét.

Gyenesei olimpiai bajnoki jutalmat javasol Kozmannéknak

 Gyenesei István  sportot felügyelő önkormányzati miniszter azt javasolja, hogy a  pekingi ötkarikás játékokon bronzérmes Kozmann György, Kiss Tamás  kenukettes az olimpiai bajnokoknak járó jutalmat kapja meg.

"Azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy a Kozmann, Kiss páros teljesítménye felér egy olimpiai bajnoki címmel - mondta  Gyenesei az MTI-nek. - Néhány hét közös munka után szereztek érmet,  ezzel olyan emberi nagyságról tettek tanúbizonyságot, amely azt  kell, hogy mondassa velem, kapják meg az olimpiai aranyérmeseknek  járó pénzjutalmat és kitüntetést. Erre fogok javaslatot tenni, s a  döntésben én is aktívan részt kívánok venni."

Az önkormányzati miniszter hozzátette, Kozmannék szereplése  megmutatta, hogy a sport az emberi teljesítmény színtere, s ez adhat  iránytűt ahhoz, milyen irányba kell, hogy haladjon a magyar sport.

Vajda Attila győzelméről Gyenesei így nyilatkozott:

"A sportszerető közvéleménnyel együtt örültem, hogy végre  felhangzott itt Pekingben a magyar himnusz, s remélem, hogy Vajda sikere nem kizárólagos lesz."

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.