Kevés politika, sok látnivaló

Ünnephez méltón emlékezett tegnap az ország államalapító Szent István királyra. A zászlófelvonás a közjogi méltóságok részvételével zajlott, a Hősök terén rendezett tisztavatás után Sólyom László kitüntetéseket adott át a Parlamentben. A hivatalos ceremóniákon nem volt rendbontás, az időjárás is kedvezett. Közlekedni nem, bámészkodni lehetett. A pártok most sem ünnepeltek közösen. Néhány mondat a politikai beszédekből.

Sólyom László államfő: "A magyarság ezer év óta visszahívja, visszakívánja, elismeri Szent István művét, amely ma is él. Ma is hozzá folyamodunk, hogy erőt merítsünk, és példát vegyünk a munkájáról."

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök: "A felelős patriotizmus sosem olyan látványos, mint a nagyotmondás. De az ťöt perc hírnévnélŤ fontosabb a történelmi együtt maradásért cselekedni."

Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke: "Az erős ország toleráns és befogadó. Egyszerre két irányban kell szolidárisnak lenni: az országon kívül és az országon belül is. A politikai intézményrendszernek élveznie kell a köz bizalmát."

Szili Katalin házelnök: "A XXI. század kihívásai közepette a nemzet sikerének kulcsa csak összefogás, az együttműködés lehet."

Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője: "Ha az állam csak arra jó, hogy önös érdekek mentén a hatalmon lévők zsákmányát gyarapítsa, akkor csak úgy tudja fenntartani a hatalmát, hogy viszályt szít a közösségekben."

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke: "Botrány, amikor nekünk magyaroknak azt kell hallgatnunk, hogy Európához csatlakoztunk, mert hol lenne Európa, ha nem védtük volna pajzsként a tatárral szemben, a törökkel szemben, és hogy diplomatikusan fogalmazzak, másfajta keleti pogányságokkal szemben ezer éven keresztül."

Állami kitüntetések augusztus 20-a alkalmából>>>>>>>>>>>>>>>>

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.