Munkásokkal és ápolónőkkel találkozik a miniszterelnök

Közjogi méltóságok jelenlétében, a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával megkezdődött Budapesten, a Kossuth téren az augusztus 20-i központi állami ünnepség.

Gyurcsány Ferenc szerda este ünnepi fogadást tart a Parlamentben; a miniszterelnök mások mellett tanárokkal, gyári munkásokkal és ápolónőkkel együtt nézi meg az ünnepi tűzijátékot - közölte a kormányszóvivő az MTI-vel.

 

Daróczi Dávid elmondta, a miniszterelnöki kabinet szerte az országból 250 olyan személyt hívott meg az esti ünnepségre, akik településeiken vagy városaikban sokat tettek a helyi közösségekért, s akik, mint mondta, a hétköznapokon munkájukkal "működtetik az országot".

A meghívottak magukkal hozhatják családjukat, hozzátartozóikat, gyerekeiket is; Gyurcsány Ferenc este előttük vágja majd fel az ország tortáját a Parlamentben.

A miniszterelnök ezzel a parlamenti vendégséggel-fogadással kívánja jelképesen is megköszönni azok munkáját, akik az elmúlt időszakban a "maguk helyén" szolgálták Magyarország fejlődését - közölte a kormányszóvivő.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.