Szili az összefogásról beszélt

Az összefogás fontosságát hangsúlyozta Szili Katalin az Országgyűlés elnöke, aki kitüntetéseket adott augusztus 20-a alkalmából a Parlamentben.

A házelnök az augusztus 20-i nemzeti ünnep kapcsán arra figyelmezett, hogy a XXI. század kihívásai közepette a nemzet sikerének kulcsa csak összefogás, az együttműködés lehet, ha nem azt nézzük, hogy mi az, ami szétválaszt minket, mi az, amihez pártpolitika alapján közelítenek, vagy amit a "hangos kisebbség fogalmaz a csendes többség ellen".

Szili Katalin magas állami kitüntetéseket adott át, amelyeket Sólyom László köztársasági elnök adományozott.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Kelemen Attila, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) képviselője, Kertészné Gérecz Eszter, az Országgyűlés Hivatalának informatikai főosztályvezetője, Kishegyi Simon nyugalmazott pedagógus, a Magyarországi Németek Demokratikus Szövetségének alapító tagja, Mándics Mihály nyugalmazott pedagógus, a magyarországi horvát-bunyevác kisebbség történetírója, a Magyarországi Délszlávok Demokratikus Szövetségének volt főtitkára, valamint Sümegi György muzeológus, az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárának munkatársa.

Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet vehetett át Varga Péter Miklósné, az Országgyűlés Hivatala jogi főosztályának főtanácsadója.(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.