Szeles idő várható estére Budapesten

Szeles idő várható szerda este Budapesten az ünnepi tűzijáték idején az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint, de eső nem valószínű.

A szolgálat közleménye szerint óránként 40-55 kilométeres széllökéseket és 25 Celsius fokos hőmérsékletet lehet valószínűsíteni a főváros térségében estére.

Budai Bernadett kormányszóvivő azt mondta, előzetesen nem határozták meg, milyen szélerősség mellett dönthetnek a tűzijáték esetleges elmaradásáról. Mint mondta, ezt több időjárási tényező figyelembevételével vizsgálják.

A jelenlegi időjárási helyzet alapján tehát megtartják az este 9 órára tervezett tűzijátékot.

A meteorológiai szolgálat országos előrejelzése szerint a nap első felében túlnyomóan derült lesz az ég, legfeljebb kevés felhő lesz az égen.

A délutáni óráktól északnyugat felől erősebben megnövekszik a felhőzet, azonban délen és keleten este is derült idő valószínű. A délutáni, késő délutáni óráktól főként nyugaton, északnyugaton néhol záporeső, zivatar is előfordulhat.

A késő délutáni, esti óráktól a Dunántúlon és a középső országrészben többfelé erős széllökések (40-55 km/h) kísérik az északnyugatira forduló szelet. Zivatarfelhő környezetében pedig rövid ideig viharos (60-75 km/h) széllökés sem kizárt.

A csúcshőmérséklet 29 és 34 fok között alakul, de északnyugaton már csak 27 fok körül várható. Késő este 20, 25 fok között valószínű.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.