Békét és nyugalmat - Megvendégelik a nem roma lakosokat a szalonnai romák

"Mi, szalonnai romák, szeretnénk békében és nyugalomban együtt élni és dolgozni nem roma polgártársainkkal. Falunk egyike az ország leghátrányosabb helyzetű településeinek, ahol nehéz sorsú emberek élnek. Most azonban szeretnénk egy kis vidámságot vinni a település mindennapjaiba, és meghívtuk nem roma polgártársainkat augusztus 20. közös megünneplésére" - olvasható a Borsod megyei Szalonnán élő romák meghívójában, amelyet  a NOL-hoz is eljuttattak. A szalonnai romák nevében Horváth Zsolt, a Szalonnai Sport és Közösségfejlesztő Egyesület (SZAKE)  egyik vezetője fordult polgártársaihoz. Augusztus 20-án 13 órától gyermekprogramokat és labdarúgó mérkőzéseket szerveznek, majd este utcabál következik, és a helyi romák lecsóval, vakaróval (cigány étel, a pitához hasonlatos ízletes kenyérféleség) vendégelik meg a résztvevőket.
"Lecsóval és vakaróval - együtt a faluért. Azt gondoljuk, még nem volt rá példa, hogy egy szegény falu roma közössége vendégségbe hívja nem roma polgártársait" - olvasható a meghívóban.

A térségről, és a szalonnai egyesület eddigi teljesítményéről a Magyar Narancs korábbi cikkében találhatók további részletek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.