Last minute beruházófogás

Miskolc szívesen fogad minden munkahelyteremtő beruházást - közölte lapunkkal Veres László, a borsodi megyeszékhely városházi szóvivője. Az indiai befektetővel tárgyaló ITD Hungaryvel Miskolc napi kapcsolatban áll, ugyanis a cég egyik irodája a városháza épületében működik. A Mercedes-beruházásról lemaradt város mellett más települések is egymás után jelezték: hozzájuk is mehet az Apollo.

A Hajdú-Bihar megyei, szintén az M3-as mentén fekvő Polgár szívesen látná a Gyöngyösre tervezett indiai gumiabroncsgyárat - mondta az MTI-nek Tóth József polgármester. Az önkormányzat mintegy 50 hektáros terület kínál ipari parkjában. A békéscsabai fideszes városvezetés felajánlja az Apollo képviselőinek, hogy tárgyaljanak a beruházás itteni megvalósításának feltételeiről - tájékoztatta az MTI-t Vantara Gyula. A polgármester hétfőn egyezetést tart a közgyűlési frakciókkal a teendőkről. A döntés előzménye, hogy a helyi önkormányzat két, ellenzéki, szocialista párti képviselője levelet írt Vantara Gyulának, hogy a polgármester hívja össze a közgyűlést a beruházás elnyerése érdekében.

Nyírbogdány szívesen befogadná az Apollo gumigyárat kiépített infrastruktúrájú ipari parkjában - közölte a 3100 lelkes szabolcsi település polgármestere. Balogh Tibor megkereste a térség szocialista országgyűlési képviselőjét, Gazda Lászlót, akit arra kért: segítsen abban, hogy a kormány vegye fel a beruházás lehetséges helyszínei közé a Nyíregyházától 16 kilométerre fekvő települést. Gazda László - aki az észak-alföldi régió fejlesztési tanácsának az elnöke - támogatja a szándékot. A beruházáshoz akár 50 hektárnyi területet is tudnak adni, Nyíregyházán pedig van gumiipari szakképzés és működik már gumigyár is.

Az ígérkező települések sorának ezzel nincs vége: a gazdasági minisztérium szerint már jelentkezett Kazincbarcika, Ajka, Komló, Mezőkövesd, Záhony, Nagykanizsa, Kalocsa, Mosonmagyaróvár, Kapuvár, Marcali és Körmend is, és a lista egyre hízik. Úgy tűnik, Gyöngyösön kívül szinte mindenütt szívesen látnák a 900 dolgozót foglalkoztató gumigyárat.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.