Itt a vége, fuss el a hét végére

Az utolsó szó jogán minden túlmozgásos adrenalinfüggő figyelmét felhívom arra, hogy az idén is megtartjuk a hagyományőrző kukatologató versenyt hajnal háromkor a nagyszínpad előtt. - Ajánló a Sziget utolsó két napjára.

17.00

A szombatot érdemes az MR2 színpadán kezdeni: délután öttől zenél a Hangmás. A folytatásban délután hattól The Trousers tolja angol gitárrockját.

19.45

Nagyszínpad este nyolcas vezére nem más, mint a System of A Down örmény-amerikai frontembere, Serj Tankian. Ezúttal rockkal megspékelt szólóprodukcióját hozza - meg azt a világszínvonalat, amiért régóta szeretjük.

21.15

Ha könnyedebb vizeken eveznél inkább, a Blues színpadnál a helyed: kis hazánk egyik legőrültebb és legviccesebb bandája, a Mystery Gang táncoltatja meg a nagyérdeműt.

23.00

Éjjel tizenegyre el is érkeztünk a nap első útelágazásához: metálosoknak irány a HammerWorld, ahol a méltán ismert Superbutt zúzza. A gitárzenék szerelmeseinek pedig csak az Arany Ászokig kell elbandukolnia, ahol a Heaven Street Seven pengeti megmozgatós brit popját.

00.30

Ugyanitt fél egy magasságában Czutor Zoli rádióbarátabb formációja, a Belmondo zenél. Nem Nyers, de jobb napokon abból is jut - ráadásul a zenekar esztétikai élménynek sem utolsó.

01.00

Akinek még maradt táncolnivalója, egytől a Deti Picasso örmény énekesnőjével megsegített Másfélre rophatja a Converse Wan2 sátorban vagy visszaveheti az irányt az MR2-re egy jó kis Gumipop Vs. London Calling DJ-setre.

13.00

A vasárnap is vidáman indul, egyből a Yellow Spotszal öttől a Converse Wan2 deszkáin - pörgős őrület, mi kell még?

18.00

Hattól már Kiss Ádám osztja az észt az Open Vidámzenei színpadon. Nagy fesztiválarc a stand-up komikus. Politikailag talán nem kimondottan a legkorrektebb, de annál szórakoztatóbb.

19.45

A világzenei színpad mai magyar csemegéje háromnegyed nyolctól a balkáni és magyar dallamokból merítkező Besh o droM.

20.00

Ha ez kicsit sok lenne a jóból, és inkább a gitárzenékhez húz a szív: este nyolctól a britpopos Amber Smith szerencsélteti az MR2 deszkáit vagy a már első Szigeten is fellépő Nulladik változat alterockjára lehet borongani az Open Vidámzenei színpadnál.

21.00

És ha már a klasszikusok: kilenctől Pál Utcai Fiúk megint csak az MR2-nél.

23.00

Éjjel tizenegytől a Malacka és a Tahó bolondos skája szintén kihagyhatatlan - hiába, van aki Alain Delon akar lenni, különösen az Open Vidámzenei színpadán. S ha még van kedved-erőd egy utolsót divatrockerkedni: tizenegytől az Arany Ászoknál ugrálhatsz a szaunában Kowalsky meg a Vegára.

03.00

Az utolsó szó jogán pedig minden túlmozgásos adrenalinfüggő figyelmét felhívom arra, hogy az idén is megtartjuk a hagyományőrző kukatologató versenyt hajnal háromkor a nagyszínpad előtt.

Mindennapi szigetünk

Ökosztüm címmel interaktív ruhademonstráció ma délután négykor az Octopus Összművészeti helyszínen. A bemutató egyik fénypontja a Fekete Özvegy-kollekció, amely főként videokazettákból kitépett filmszalagokra épít. Utána ruhabuherálás az alkotókkal.

Dokumentum és/vagy művészet címmel Martos Gábor újságíró faggatja a fényképezésről Dezső Tamás fotóriportert és Szabó Dezső képzőművészt a Szépművészeti Múzeum pódiumán, ma délután négykor.

Serj Tankian, a libanoni születésű örmény-amerikai rocker, a System Of A Down frontembere most szólóban érkezik, hogy bemutassa Elect The Dead című, első saját albumát ma este háromnegyed nyolckor, a Nagyszínpadon.

Az R.E.M. járt már Budapesten, új, Accelerate című lemezüket viszont ma este fél tízkor hallgathatjuk meg először élőben, a Nagyszínpadon.

A trash metál egyik alapzenekaraként számon tartott amerikai Exodus holnap este nyolckor játszik a HammerWorld Színpadon.

Punkba oltott Arthur Rimbaud, egy kis Dickens-beütéssel - így is lehetne jellemezni Pete Dohertyt, a Babyshambels ügyeletes rosszfiúnak kikiáltott frontemberét. Az angol csapat holnap délután hatkor játszik a Nagyszínpadon.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.