Ítéletidő tombolt Ausztriában, Észak-Itáliában

Áradásokat és földcsuszamlásokat okozott pénteken az ítéletidő az ausztriai Karintiában. A heves esőzések miatt több országutat le kellett zárni a forgalom elől.

Az erős széllökésekkel lecsapó vihar főképpen a tartomány északi részében pusztított. Hermagorban már a kora reggeli órákban ömlött az özönvízszerű eső, számos helyen a tűzoltóknak kellett kiszivattyúzniuk a vizet az elárasztott üzlethelyiségekből és pincékből. Két fontos országút járhatatlanná vált az áradások következtében. Földcsuszamlásokról és kőomlásokról is érkeztek jelentések.

Az osztrák Központi Meteorológiai és Geodinamikai Intézet (ZAMG) az egész ország területére viharjelzést adott ki. Figyelmeztetése szerint péntek délutántól-estétől huszonnégy óra leforgása alatt akár 100 milliméter eső is hullhat, és a bajokat az erős szél is fokozhatja. A környezetvédelmi minisztérium közölte, hogy az Alpok előterében, Stájerországban és Karintiában áradásokkal, kőomlásokkal és földcsuszamlásokkal kell számolni.

A nyugatról kelet felé tartó viharzóna késő délután Bécset is elérte: az osztrák fővárosra - orkánerejű szél kíséretében - heves zivatar zúdult.

Néhány órával korábban még Olaszország északi részén tombolt ítéletidő. A heves széllökések fákat csavartak ki, számos ház tetejéről leszaggatták a cserepeket. Torinóban egy kidőlt fa agyonütött egy 10 éves fiút.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.