Kulturális ajánló

Augusztus 15.

A Cornelio Tutu Band játszik este nyolctól a Columbus Jazzklubban.

Az idei Debreceni Virágkarnevál mától augusztus 21-ig tart, a hagyományos "virágos" programok mellett esténként koncertezik többek között Vladimir Cetkar, a Bolyki Brothers, a Magyar Állami Népi Együttes, a Neoton Família.

Aluljáró-fesztivált rendeznek Ócsán augusztus 22-ig: a vasútállomás aluljárójában és környékén graffitiprogramokkal, naponta változó kiállításokkal, foglalkozásokkal, előadásokkal, filmvetítésekkel és esténként más-más stílusú újzenei bulikkal várnak mindenkit.

Olimpiai fotográfiák címmel látható tárlat a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Házban: a neves sportfotósok olimpikonokról és olimpiákon készült képeiből válogatott kiállítás legrégebbi fotója 1959-ből való, a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladárt ábrázolja.

Minden Magyarok Nemzetközi Néptáncfesztiválját rendezik meg a hétvégén, Gyulán - immár 14. alkalommal. A ma este megnyíló és vasárnap gálaműsorral záruló fesztiválon a hazai és a határon túli magyar együttesek mellett török, szerb, olasz és más külföldi művészeti csoportok is fellépnek a vár melletti színpadon.

Augusztus 16.

A Hair című musicalt mutatják be este kilenctől a siófoki Coke Clubban. A Sziget Színház produkcióját Pintér Tibor rendezi, közreműködik a Budapest Balett tánckara, a produkcióban szerepet kap Miklósa Erika operaénekes, illetve a Megasztárból ismert Palcsó Tamás is.

Az ötszáz éve született dalmát reneszánsz szerző, Marin Drzic leghíresebb vígjátékát, a Dundo Maroje címűt mutatja be a Szentendrei Teátrum és a Debreceni Csokonai Színház a szentendrei Fő téren este fél kilenctől, Vidnyánszky Attila rendezésében.

Augusztus 17.

A Fonó zenekar koncertezik este fél öttől a Lánchíd pesti hídfőjénél a Nyár a Lánchídon programsorozatban.

A Párizs Eszterházán című sorozatban hat "párizsi" szimfóniát mutatnak be a fertődi kastélyban. A sorozat utolsó estjén, fél nyolctól az Orfeo Zenekar korhű hangszereken adja elő Haydn Esz-dúr és A-dúr Szimfóniáját Vashegyi György vezényletével.

Szamosi Szabolcs orgonakoncertje este fél nyolckor kezdődik a Belvárosi Főplébániatemplomban.

A Maskarades zenekar koncertje este hétkor kezdődik a Petőfi Csarnokban.

Augusztus 18.

A Budapest Jazz Orchestra koncertezik este fél kilenctől a Hilton Dominikánus udvarban.

A Hollywood Rose nevű Guns n' Roses tribute-zenekar koncertje este nyolckor kezdődik a budapesti Orczy-kertben.

A Romano Drom, a La Caravane Passe és DJ Tagada játszik este nyolc órától a Gödör Klubban.

Augusztus 19.

Lebegő, firkaszerű grafittorzók és erőteljes színhatású festett figurák várják a látogatókat Kovács Johanna képzőművész kiállításán, amelyet a Szepes Galériában (Szepes Gyula Művelődési Központ, Érd, Alsó utca 9.) este hat órakor Bakonyvári M. Ágnes művészettörténész nyit meg.

A Babszem Jankó Gyermekszínház délután négykor adja elő a Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj című zenés, vidám népmesét a Millenáris Park játszóterén, ahol már délelőtt tíztől várják a kicsiket programokkal.

Mesehajó a Dunán: szerdán este fél nyolckor az A38 Hajón a Magyar Mesezenekar és a Görömbő Kompánia koncertjét táncház és tűzijáték követi.

A Wekerle-centenárium alkalmából az István, a király című rockoperát adja elő a Wekerlei Társaskör és a wekerlei Pászto-Rock Társulat este nyolctól a wekerlei Kós Károly téren.

Szent István-napi koncertet tartanak a fóti Szeplőtlen Fogantatás-templom kertjében este fél nyolctól. Fellép többek között a Szirt Együttes, Sass Sylvia és Thierry Pillon. Fél héttől a Közösségi Házban kiállítják Sass Sylvia Madonna és két angyal című festménytrilógiáját.

Színesedő Magyarország címmel rendeznek fesztivált a Gödör Klubban este héttől, fellép többek között a Chalaban Trio, a Nhim és Barátai, a Myster Möbius, a Korai Öröm.

Augusztus 20.

Mezőkövesdi ünnepségsorozat Szent István tiszteletére. A délelőtti megemlékezéseket követően honfoglalás kori játszóház és íjászat várja a fiatalokat a Mátyás király úti Iskolatörténeti gyűjteményben, este pedig az ünnepi gálaműsor keretében Csézy és a Fool Moon vokálegyüttes lép fel a Városi Sportcsarnok előtti szabadtéri színpadon.

Jazz a Palotában: ünnepi örömzene kezdődik délután ötkor a Művészetek Palotája előcsarnokában, a Fesztivál Színházban, a Kék teremben, és kívül, a Zászló téren, amely egészen a tűzijátékig tart. Fellép a Super Trio (Vukán György - zongora, Berkes Balázs - bőgő, Kőszegi Imre - dob), a Gyárfás István Trió (Gyárfás István - gitár, Lutz János - bőgő, Cseh Balázs - dob), a Jazz Steps (Finok Zoltán - klarinét, szaxofon, Micheller Myrtill - ének, Almási Attila - harsona, Nagy Iván - zongora, Bér Zsolt - trombita, Oláh Zoltán - bőgő, Herboly László - dob), a Police Big Band, valamint szólistaként Zsemlye Sándor (szaxofon), Pintér Tibor (gitár), Tűzkő Csaba (szaxofon), Zana Zoltán (szaxofon) és Korb Attila (trombita, harsona).

A Na mi van? 50 kiállítás zárónapja délben kezdődik a budapesti Stúdió Galériában.

Augusztus 21.

Találkozás a műtárgyakkal: a Szépművészeti Múzeumban negyed hétkor tárlatvezetés indul a Lélek és test - Kertésztől Mapplethorpe-ig, a fotográfia legnagyobb mestereinek szemével című kiállításon, amelyet László Zsófia tart. A tárlatvezetések negyedóránként ismétlődnek egészen késő estig, a szakemberek a múzeum különböző kiállításain kalauzolják végig az érdeklődőket.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.