Bor és Kenyér Ünnepe, hetedszer

A siófoki kultúraszervezők immár hetedik alkalommal rendezik meg a Bor és Kenyér Ünnepét, amely szombattól augusztus 20-ig olyan kínálattal vonzza az érdeklődőket, amelytől strandolásra alkalmas idő esetén is meginog a potenciális vendég.

Az öt ünnepi nap 16-án délután - stílusosan - a hajóállomáson felállított színpadon a Balaton Táncegyüttes műsorával indul, és augusztus 20-án a Bánk bán koncertszerű előadásával, majd ezt követően a Balaton-part legnagyobb tűzijátékával zárul. A köztes időt a komoly- és a könnyűzene képviselői, a szórakoztató műfaj más jelesei, jó nevű zenekarok, gyermekelőadások közreműködői töltik be. Csak ízelítőül: a Vivat Bacchus nép- és bordalegyüttes az első, Horgas Eszter fuvolaművész és a Vukán Jazz Trió pedig az utolsó napon lép a közönség elé. Bár egymástól igencsak elüt az előadásmódjuk, mégis egyaránt sikerre számíthatnak. A szűkre szabott terjedelemben szinte lehetetlen minden közreműködőt felsorolni, az új tehetségek mellett - mint például a 4 For Dance táncosai és Molnár Ferenc Caramel - a Siófokon ezekben a napokban nosztalgiázók: Koós János vagy a Váradi Roma Café iránt rajongók is megtalálják kedvenceiket. Ungár Anikó bűvész ugyancsak a kikötői színpadon mutatja be műsorát, őt a Pink Floydot idéző HitRock csapat követi időrendben.

A zárónap, augusztus 20-a az ünnephez méltó programot kínál: a Diótörő együttes balettbemutatója után a Siófoki Férfi Dalkör fellépése ad aláfestést a Város Bora eredményhirdetéséhez. Ezután, este nyolckor pedig a már említett Bánk bán opera-keresztmetszet zárja a sorozatot, a Duna Szimfonikus Zenekar és az Operaház szólistáinak előadásában (ennek helyszíne a Kálmán Imre Szabadtéri Színpad).

Nem lenne teljes a kép a délelőttökre időzített gyerekprogramok említése nélkül. Bábosok, bohócok, ismert társulatok gyermekelőadásai hivatottak mulattatni a homokvárépítésben és úszkálásban megfáradt aprónépet. A Bor és Kenyér Ünnepén a programok egyébként ingyenesen látogathatók - a Bánk bán kivételével.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.