Szerda esti utcapoétika

Már fényes délután laza, de agyas szójátékoktól lesz hangos a Converse-Wan2 színpad: ma öt órától Saiid és Újonc, vagyis az Akkezdet Phiai késztetik majd heves bólogatásra a műfajra fogékonyakat.

Őket a magyar crossover hiphop koronázatlan királya, s mellesleg az egyik legjelentősebb hazai rap-kiskiadó, a Wacuum Airs feje, vagyis Bobakrome követi a színpadon, a lemezeket pedig DJ Frequent pakolgatja, ahogy kell.

Utánuk a másik, valóban jelentősnek mondható underground csoportosulás, a Kriminal Music küldi szét a helyszínt. Este hattól a heves lokálpatriotizmust és az utca eseményeit nyers, de mégis poétikus képekbe foglaló Bankos lép fel, vele lesz Norba, valamint az NKS nevű formáció is, DJ Kool Kasko aktív közreműködésével.

Fél nyolckor érkeznek az első külföldi előadók: Pete Philly és Perquisite nevű együttese egyenesen Amszterdamból jön. A karibi származású csellista MC korábban olyan nagyágyúkkal koncertezett már együtt, mint James Brown és Kanye West. Kilenckor a Hocus Pocus tagjai lépnek a Converse-Wan2 színpadára. A 13 éve létező francia, fúziós, akusztikus és elektronikus elemeket vegyítő hiphop csapatot nemcsak a rajongók, de az egész rapszakma nagyra értékeli - miért volnának ezzel másként a magyarok? Tizenegytől a latin hiphopot játszó brigád, az amerikai Delinquent Habits köpköd majd a mikrofonba. De a hajnali programot keresők sem maradnak rap nélkül: éjjel kettőkor az Arany Ászok színpadon az Animal Cannibals, a Hősök és MC Gőz próbálnak élni majd a hazai pálya előnyével.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.