Tizenhat önkormányzat létesíthet járóbeteg-ellátót

Uniós pályázat révén 16 önkormányzat nyert el forrást járóbeteg-ellátó központok építésére, továbbá az ország hét kórházában lesz szakrendelő - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter és Bajnai Gordon, a nemzeti fejlesztési és gazdasági tárca vezetője sajtótájékoztatón.

A keretösszeg az új járóbeteg-szakrendelők építésére kiírt kistérségi pályázaton 25 milliárd, míg a kórházi rendelők esetében 6,5 milliárd forint volt - ismertette Bajnai Gordon. Székely Tamás kiemelte: a cél az volt, hogy ott épüljön szakrendelő, ahol eddig nem volt, s így a lakosság ellátása kiegyenlítettebb legyen.

Bajnai Gordon hozzátette, a beruházásoknak 2010-ig kell elkészülniük és az önkormányzatoknak 10 százalékos önrésszel kellett rendelkezniük, de a leghátrányosabb helyhatóságoknak elég volt 5 százalékos önrészt felmutatni. A pályázati kiírás része volt az is, hogy a szakrendelőket öt évig mindenképpen működtetni kell. Székely Tamás kitért arra: nem minden uniós pénzt sikerült kiosztani pályázat útján, a megmaradt mintegy 10 milliárd forintot egy új pályázat keretében szeretnék odaítélni. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.