Crescendo con spirito Sárospatakon

Ötödik alkalommal rendezik meg a Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémiát Sárospatakon. A július 29-től augusztus 10-ig tartó rangos eseményre idén 17 országból érkeztek zeneművészetet és zenés képzőművészetet hallgató diákok.

Az akadémia kéthetes művészeti kurzusára európai és amerikai zenekarok kiváló szólistáit, zenés képzőművészeti egyetemek elismert tanárait hívta meg Sárospatak. Ez évben is kiváló tanárok fogadták el meghívást, köztük Gwynne Geyer, a New York-i Metropolitan Opera szopránja, Martin Helmchen német orgonaművész, Lakatos György fagottművész és Kiss József oboaművész.

 Mága Iván, a Budapesti Zeneművészeti Főiskoláról a Romaversitas hallgatójaként első alkalommal vesz részt az eseményen. A Romaversitas tehetséges roma főiskolásoknak és egyetemistáknak nyújt tanulmányi támogatást és közösségi, személyiségfejlesztési programokat. Tíz éves fennállása óta a magyar társadalom számos elismert roma származású szakemberrel, vezetővel és művésszel gazdagodott. Iván 12 diáktársával a Romaversitas segítségével Olaf Adler hegedűművésznél tanul két hétig, de összesen közel száz hallgató vesz részt a nyári akadémián. A tehetséges fiatal hegedűsnek az USA-ból, Kanadából, Finnországból de még Kínából is lesznek kurzustársai.

 A résztvevők minden évben sokat köszönhetnek az eseménynek: zenekari, kamarazenekari tapasztalatokkal, színvonalas kortárszenei élményekkel és értékes egyéni hangszeres órai tapasztalatokkal lesznek gazdagabbak – nem beszélve a folyamatos nyelvgyakorlási lehetőségről és kihívásról.

 Emellett a részvevőket folyamatos fellépési lehetőség várja Sárospatak reprezentatív helyszínein, végül pedig verseny zárja a kurzust, de a művésztanárok is koncerteznek. A legjobbak végül gálahangversenyen mutatják be tudásukat.

  Program:
augusztus 8. 16.00 - Sárospataki Bazilika (verseny)
augusztus 9. 18.00 - Gála Hangverseny

 A sárospataki nyári művészeti akadémia közel két hete alatt tehetséges, művészeti pályára készülő 14-30 év közötti fiatalok, diákok, pályakezdő művészek kapnak intenzív közép- és felsőfokú képzést.

  További információ:

www.crescendo.siteset.hu

www.romaversitas.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.