Repülőnap Kecskeméten

A Magyar Légierő 70 éves, valamint a Magyar Honvédség 160 éves megalakulásának évfordulója alkalmából idén is megrendezik - a hagyományosan kétévente sorra kerülő - kétnapos programot augusztus 16-17-én. A rendezvényt Európa öt legjobb légi bemutatója között tartják számon.

Huszonhárom ország 100-110 repülőeszköze, az európai, a hazai katonai és polgári repülés színe-java randevúzik Kecskeméten. Az égen többek között ismét üdvözölhetjük a méltán világhírű Frecce Tricolori 10 gépes olasz,- és a mindig emlékezeteset nyújtó Turkish Stars török köteléket, megcsodálhatjuk a műrepülő pilóták ügyességét, köztük Veres Zoltán Európa bajnokot és Besenyei Pétert, a Red Bull Air Race versenyek nemzetközileg elismert résztvevőjét is.

Az előbbieknél nem kevésbé látványos egyéni bemutatókat láthatunk a Magyar Honvédség Gripen és MiG-29-es pilótáitól, a Breitling old-timer köteléktől és a Red Bull flottától, de ide soroljuk a két nap valamennyi repülőgép,- és helikopter vezetőjét, akik mint eddig, most is mindent meg fognak tenni a százezernyi néző szórakozásáért. A több órás légi látványosságot egészíti ki a Magyar Honvédség teljes haditechnikai arzenálja, amit a földön kiállítva közelről meg lehet nézni, az egyéb kiállításokkal együtt.

A szervezők a színpadon zenés programokkal, vetélkedőkkel, a helyszín különböző pontjain gyermekfoglalkoztató játékokkal, honvédségi és önvédelmi bemutatókkal keresik a kilátogató közönség kegyeit. A kecskeméti, jubileumi repülőnap tehát igazi családi programnak ígérkezik.

A program helyszíne: Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis (Kecskemét, Katonai Repülőtér).

Jegyek elővételben 2008. június 2.-ától kaphatók a lottózókban, a postákon, illetve minden olyan helyen, ahol lottószelvényt árusítanak, és a Ticketpro jegyirodáinak országos hálózatában. Az elővételben, kedvezményes áron vásárolható jegyek felnőttek részére 3500 Ft-ba, gyermekek részére (14 éves korig) 1500 Ft-ba kerülnek.

A program mindkét napon azonos.

Részletes információ: www.repulonap.hu

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.