Kulturális ajánló

Augusztus 8.

A Táncos magyarok című műsort adja elő a Magyar Állami Népi Együttes este fél kilenctől a Karmelita Udvarban.

Apáti-Tóth Sándor Csöndek című fotókiállítása délután négy órakor nyílik meg a Magyar Nemzeti Galériában.

Az Andocsi Művészeti Napok idei programjai délután négy órakor kezdődnek a Somogy megyei település templomában, valamint annak kertjében és környékén. Vasárnap estig színházi és táncelőadások, koncertek, gyermekprogramok váltják egymást.

Töreki indián nyár 2008 címmel Csorba Simon László grafikus és festőművész kiállítása nyílik meg öt órakor a Kálmán Imre Emlékházban (Siófok, Kálmán sétány 5.), ahol a világhírű operettszerző életét bemutató állandó kiállítás is várja a látogatókat.

Rockabilly és psychobilly zenekarok koncerteznek ma délután három órától és szombat délután négytől Kakucson, az I. Full Speed Rockabilly Weekend fesztiválon, amely egyben klasszikus autók, motorok találkozója is.

Augusztus 9.

A Benyovszky című táncjáték ősbemutatója látható ma este a Szegedi Szabadtéri Játékokon, a Dóm téren.

A Tatabányai Fesztivál Fúvószenekar koncertezik Pauer László vezényletével a budapesti Corvin téren, a Hagyományok Háza előtt este fél nyolctól. A koncert ingyenesen látogatható.

A Magyar Mesezenekar várja ingyenes koncerttel a kisgyerekes családokat délután fél hattól az A38 Hajó tetőteraszán.

A Tokyo-Budapest Ensemble kamarakoncertje este fél nyolckor kezdődik a fertődi Esterházy-kastélyban.

A Marica grófnő című Kálmán Imre-operett este fél kilenckor kezdődik a gyulai Tószínpadon. Főbb szerepekben Pitti Katalin, Kovács Zsuzsa, Balogh László, Pohly Boglárka és Kiszely Zoltán látható.

A Barokk Kastélynapok programsorozata fél tízkor kezdődik a Gödöllői Királyi Kastélyban: koncertek, színházi előadások váltják egymást egészen vasárnap estig.

Augusztus 10.

A Cotton Club Singers ad válogatáskoncertet korábbi műsoraiból este kilenc órától a budapesti Old Man's Music Clubban.

A klasszikus zenéé a főszerep a Nyár a Lánchídon sorozat mostani hétvégéjén: délután négytől késő estig koncertezik többek között a Dunakeszi Koncertfúvósok, a Sturcz Quartet, a Voce d'Amore Klarinétegyüttes.

Augusztus 11.

A Magyar Virtuózok Kamarazenekar koncertje este fél kilenckor kezdődik Budapesten, a Vajdahunyad várában. Hegedűn közreműködik Szenthelyi Miklós, műsoron Vivaldi-, Bach-, Boccherini-, Mozart- és Rossini-művek.

A Folk Komp és a Goulash Exotica DJs szórakoztatja a közönséget az A38 Hajó tetőteraszán este kilenc órától.

Augusztus 12.

A Budapest Jazz Orchestra koncertje fél kilenckor kezdődik a budai Várban, a Dominikánus Udvarban.

A Magyar Állami Népi Együttes Táncos magyarok című előadása este nyolckor kezdődik a Hagyományok Házában. A darab a magyar tánchagyomány kialakulásának és továbbélésének útját járja be.

A XV. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár Százhalombattán, Tökölön, Ráckevén zajlik augusztus 22-ig. A 24 ország (Ciprus, Egyiptom, Ghána, Grúzia, Hollandia, India, Indonézia, Kalmük Köztársaság, Kína, Litvánia, Montenegró, Macedónia, Olaszország, Oroszország, Románia, Spanyolország, Szerbia, Szicília, Szlovákia, Szlovénia, Tajvan, Thaiföld, Venezuela, Magyarország) részvételével megrendezett fesztiválon néptáncbemutatók, folklórestek, kiállítások, felvonulások várják a látogatókat.

Mike Oldfield zenéjére készült műsorral várja az érdeklődőket a budapesti Lézerszínház este fél nyolctól.

Augusztus 13.

A Babos Project Special játszik este nyolc órától a budapesti Columbus Jazzklubban.

Szirtes Edina Mókus, a Fabula Rasa és Mitsoura Mónika koncertje este nyolc órakor kezdődik a budapesti Kaméleon Clubban.

A Hangfestők trió előadásában magyar népdalfeldolgozásokból álló műsort hallhatnak az érdeklődők ma este nyolcórai kezdettel a Millenáris szabadtéri színpadán (Budapest, Kis Rókus u. 16-20.), Bartók Eszter (ének), Sinha Róbert (klasszikus gitár) és Vidák Róbert (flamencogitár) előadásában. A népdalokat spanyol flamencóval és argentin tangóval ötvözve a művészek egyedülálló zenei produkciót hoztak létre. A program díjmentesen látogatható.

Augusztus 14.

A flamenco világa jazzben címmel ad koncertet Javier Galiana és a Spice berberechos (Javier Galiana - zongora, Alba Carmona - ének, Ernesto Aurignac - szaxofon, Paco Weht - nagybőgő, Daniel Domínguez - ütőhangszerek) este fél kilenctől a Vajdahunyad várában.

Táncmámor címmel lép fel a Botafogo Táncegyüttes este fél kilenctől a Karmelita Udvarban.

Az európai királyi udvarok zenéje és táncai címmel ad műsort a Musica Profana együttes, valamint a Company Canario Historikus Táncegyüttes este hét órától a Budapesti Történeti Múzeumban. Az esten a XV-XVII. századi királyi udvarok zenéjét és tánckultúráját ismerhetik meg a látogatók.

A Horváth Kornél Extra koncertezik este nyolc órától a budapesti Columbus Jazzklubban.

Józsa Judit kerámiaszobrász Magyar mesevilág című kiállítása délután hat órakor nyílik meg a Magyar Kultúra Alapítvány székházában (Budapest I., Szentháromság tér 6.).

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.