Kisebb robbanások Isztambulban

Négy robbanás történt csütörtök reggel Isztambulban, három ember könnyebben megsebesült - közölte egy helyi tisztségviselő és a török média.

Az első hírek még arról szóltak, hogy kézigránátokat dobtak egy önkormányzati épületre.

A kerületi temetőből kilőtt gránátok egyike egy kukásautót talált el a Selimiye laktanya közelében, az ázsiai részen fekvő Üsküdar negyedben. Ebben a kaszárnyában található az 1.Török Hadsereg főhadiszállása. A robbanás következtében három ember könnyebben megsebesült. A hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a támadás az önkormányzat épületét célozta.

A másik három gránát a temetőben csapódott be és robbant fel - mondta Mehmet Cakir, a negyed polgármestere az Anatolia hírügynökségnek.

A CNN-Türk hírtelevízió szerint a robbanásokat kézigránátok vagy kisebb pokolgépek okozták, amelyeket inkább zajkeltésre szántak, semmint emberéletek kioltására.

A rendőrség lezárta a robbanások körzetét, és megkezdte a nyomozást. Két férfit keresnek, akit szemtanúk láttak motorkerékpáron elmenekülni a helyszínről.

Július 27-én tízperces eltéréssel két pokolgép robbant Isztambulban, a Güngören negyedben, 17 ember halálát és további 154 sebesülését okozva. A merényletet egyetlen szervezet sem vállalta. Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök azt sugallta, hogy az elkövetők a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) lázadói lehettek. A PKK tagadta, hogy köze volna a robbantásokhoz.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.