Pekingi megérkezésekor légzőmaszkot viselt négy kerékpáros

Megérkezéskor légzőmaszkot viselt négy amerikai kerékpáros olimpikon a pekingi repülőtéren, kijelentvén, hogy saját akciójukról van szó.

"A levegő egyelőre jó" - jelentette ki a pályakerékpárosok sprintszámában induló, 30 éves Jennie Reed, ugyanakkor hozzátette, hogy a verseny alatt is rajta lesz a maszk. Egyik társa, Michael Friedman azt mondta, egy kicsit tart attól, hogy a maszk viselésével megsért egyeseket. "Az ember persze nem akar megsérteni senkit, de a lehető legjobb teljesítményt akarja elérni. Lehet, hogy teljesen felesleges a maszk, de nem árt az elővigyázatosság, mert az aranyérem a tét" - mondta.

A két másik maszkos bringást az Új Kína hírügynökség nem tudta megszólaltatni, és kilétüket sem ismeri.

Annak ellenére, hogy a vendéglátó Kína számos intézkedést hozott a pekingi levegő minőségének javítására, sok versenyző aggódik a légszennyezettség miatt.

Arne Ljungqvist, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi bizottságának vezetője kedden kijelentette, hogy Peking levegőjének minősége nem lesz befolyással sem a sportolók, sem a nézők egészségére. A bizottság közleményében leszögezte, hogy a kínai főváros levegője megfelelő.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.