Péter: Dühös vagyok, mert hülyének néztek

Lapunk megkereste az egyik olyan diákot, akit egy nyári munka keretében szerveztek be az ING magánnyugdíjpénztárába. Az dühít a legjobban, hogy hülyének néztek minket - panaszolja Péter, a 18 éves pécsi gimnazista. A tréningen külön hangsúlyozták, hogy az ING nem olyan cég, amelyik átveri a diákokat, náluk minden ember számít.

Most már tudom, hogy becsaptak. Ráadásul nem csak engem. Egy csomó haverom szintén pórul járt, őket sem alkalmazták egy-két napnál tovább. Péter július elején Pécsett, a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központban találkozott az ING hirdetésével. A plakát szövege szerint a biztosító pécsi irodája keresett tizennyolc év feletti megbízható fiatalokat szórólapozásra, piackutatásra és címgyűjtésre. A jövőre érettségiző gimnazista szerencsésnek érezte magát, hogy ilyen könnyen talált nyári munkát, ezért a megjelölt időpontban elment a belvárosi irodába, ahol mintegy ötven fiatal gyűlt össze, többnyire Péter korabeliek. Az ING emberei előbb egy gyorstalpaló tréning keretében bemutatták a céget, aztán az elvégzendő munkát ismertették. Az előadás után négyen távoztak. A többieknek, akik komolyan érdeklődtek, egy regisztrációs űrlapot kellett kitölteniük, amelyen az egyik kérdés az volt, hogy tagjai-e már valamelyik magánnyugdíjpénztárnak. Közölték velünk, hogy az űrlap alapján az ING munkatársai hamarosan eldöntik, kit kívánnak foglalkoztatni, és őket telefonon megkeresik - tette hozzá a diák.

Pétert még aznap visszahívták az irodába, ahol közölték vele, hogy a munkaszerződés aláírása, az alkalmi munkavállalói kiskönyv kiváltása után már csak az a dolga, hogy belép az ING magánnyugdíjpénztárba, mert csak így kezdhet dolgozni. A gimnazista fiú bővebb tájékoztatást, részletes ismertetőt nem kapott a nyugdíjpénztárról. Összesen két napig dolgoztam, aztán már nem hívtak. Azóta többször is érdeklődtem, legutóbb a diákok koordinálásával megbízott hölgy szó szerint azt mondta: "holnaptól ne telefonálj, mert én is táppénzen leszek, mint a többiek". Ekkor jöttem rá, hogy átvertek, valójában nem is akartak folyamatosan munkát adni. Az egész arra ment ki, hogy beléptessenek a magánnyugdíjpénztárukba.

Mivel Péter adatait nem adhattuk ki, így Kovács Zsolt, az ING Biztosító értékesítési igazgatója sem tudta megmondani, hogy új esetről van-e szó. Ám abból, hogy Pétert július elején szervezték be, arra következtetett, hogy a fiúnak azon három pécsi ügynök egyikével lehetett dolga, akivel a társaság nemrég szerződést bontott tisztességtelen ügyféltoborzás miatt.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.