Haláleset a szentesi kórházban: megfenyegették az orvost

Zaklatás miatt büntetőeljárás indult a Szentesi Rendőrkapitányságon a helyi kórház egyik orvosának feljelentése alapján - erősítette meg a Délmagyarország című napilap információját a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lap arról is beszámolt, hogy azt az orvost fenyegették meg, aki ellen fegyelmi eljárás indult a kórházban, egy, a közelmúltban halállal végződött nőgyógyászati műtéttel kapcsolatban. Tuczakov Szilvána, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a büntetőeljárás tényét erősítette meg, a nyomozás érdekeire hivatkozva az ügyben további információt nem kívánt adni.

A szentesi kórházban múlt szerdán elhunyt egy 31 éves szentesi asszony, három héttel egy nőgyógyászati beavatkozás után. A Délmagyarország július 25-i számában azt írta, a nőn egy spontán vetélést követően egészségügyi küretet végeztek az intézmény szülészeti és nőgyógyászati osztályán, a beavatkozás során azonban az orvos kilyukasztotta a méhfalat, amit nem vett észre. A beteg csak 48 óra múlva került sebészkés alá, ekkor derült ki, hogy nemcsak a méhfal, hanem a vékonybél is sérült. Ennek következményeként súlyos hashártyagyulladás, szeptikus állapot lépett fel, s bár ezt követően több műtéti beavatkozás is történt, az intenzív kezelés ellenére sem tudták az asszony életét megmenteni.

A Délmagyarország csütörtöki információi szerint a 31 éves asszony egyik közeli hozzátartozója kereste fel a szülészt a munkahelyén és négyszemközti beszélgetésük során megfenyegette.

A kórházban hétfőn az ügyben belső vizsgálat indult a teljes orvosi eljárásrend átvilágítására, illetve fegyelmi vizsgálat kezdődött a műtétet végző orvos ellen, akit erre az időre eltiltottak az önálló műtétek elvégzésétől és a szülések levezetésétől. Emellett a Szentesi Rendőrkapitányság az ügyben büntetőeljárást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt, annak megállapítására, hogy terhel-e valakit felelősség a halálesettel összefüggésben. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.