Válság, legalábbis kétség

Most mondja valaki, hogy nincs válság! Darabidőre búcsút mond a színjátszó szakkörbe ojtott Szomszédok-változat, a Barátok közt, a kilépő szokásosan elegáns: a nézettségi verseny abszolút győztese volt a múlt héten is (a négyévesnél idősebb tévézők és a kereskedelmi tévéknek fontos 18-49 éves korosztály körében egyaránt).

De: most mi lesz? Élre tör az eddig második vetélkedőműsor, A Széf? Netán mindent visz a bulvár-közszolgálati híradó, a Fókusz? Nem tudjuk, melyik kevésbé örömteli perspektíva.

Kicsit talán már az is necces, hogy a legnépszerűbb nagyfilm versenyében Samy Naceri lenyomta Eddie Murphyt: egy fehér Peugeot hazavág egy frankó Merci kabriót? Tudják, azt a fajtát, amelyik Pamelának volt a Dallasban, a tűzpirosat.

Az sem javít a helyzeten, hogy a Taxi 2. vasárnap, a Beverly Hills-i zsaru 2. kedden este került adásba: még hétvégén este is gyenge akcióvígjátékot vagyunk képesek bámulni mintegy egymillió 400 ezren.

A magazinműsorok tartják fix helyüket a harmincas listán, ebben a műfajban jobbnak bizonyul a TV 2, mert bár nem a legelőkelőbb helyeken, az Aktív, a Napló és a Magellán is jelen van a lajstromban. De sorozatban még mindig a konkurens csatorna jobb: a Miami helyszínelők, a Cobra 11, meg a Szökés is több mint egymillió nézőt tudott kisajtolni a nyárból.

Azt viszont már senki sem tudja megmagyarázni, hogy volt képes a Vak végzet című vakvágány meg az Activity, a Top Gun, de még az ötöslottó-sorsolás is nézettebb lenni, mint Martin Scorsese 1991-es remake-je, amelyet J. Lee Thompson A rettegés foka című filmje alapján kent hasonló címűre, s amelyben - a szerkesztőm állítja - a kiscsaj Juliette Lewis korrekten lejátssza a vászonról Nick Nolte-t, Jessica Lange-ot, talán még De Nirót is. Nem tudom. Van, aki szerint a világ legrosszabb filmje.

Szerintem meg a múlt hét legjobbja.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.