Amerika felé fordulnak a magyar pártvezetők

Az SZDSZ küldöttsége is részt vesz az amerikai Demokrata Párt elnökjelölő konvencióján, nyilatkozta lapunknak hétfőn Eörsi Mátyás képviselő. A párt egyik vezető külpolitikusának tájékoztatása szerint, a hagyományoknak megfelelően a magyar liberálisok meghívást kaptak a Barack Obama jelöltségét szentesítő kongresszusra.

Az SZDSZ-t Fodor Gábor pártelnök és Eörsi Mátyás képviseli. Eörsi szerint nem kizárt, hogy találkoznak Barack Obamával is, bár egyelőre csak egy óvatos ígéretet kaptak. Azzal kapcsolatban pedig, hogy más hazai pártok is tervezik delegáció küldését az elnökjelölő gyűlésekre, Eörsi Mátyás úgy fogalmazott: valamennyi pártot bátorítják erre, ugyanis Magyarország érdekeit szolgálja a transzatlanti kapcsolatok erősítése.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, az amerikai elnökválasztásra figyel a két nagy párt is. A szocialisták tervbe vették, de még nem döntötték el, hogy küldenek-e delegációt a két nagy amerikai párt elnökjelölő kongresszusára. A Fidesz viszont már döntött: augusztus végén Orbán Viktor pártelnök az Egyesült Államokba utazik, és részt vesz a Republikánus Párt elnökjelölt-állító, John McCain szenátor kandidálását lebonyolító konvencióján, illetve találkozik George H. W. Bush volt elnökkel. A Fidesz emellett megfigyelőket küld a demokrata kongresszusra is.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.